DNA a declansat operatiunea "Razie in fotbal"

Directia Nationala Anticoruptie se pregateste sa inceapa curatenia in fotbalul romanesc inca din prima luna a anului.

Procurorii au finalizat in bun masura dosarul "Transferurile de jucatori" si zilele acestea le vor prezenta acuzatiile unor oameni "grei" din fotbalul romanesc. Conform TRV, sunt vizati ca si-au "tras" ilegal bani din transferuri patronul rapidist George Copos, actionarii dinamovisti Nicolae Badea si Cristi Borcea, fostul manager stelist Mihai Stoica, presedintele bistritean Jean Padureanu.

In capul listei se afla insa personajele-cheie ale acestor afaceri tenebroase: fratii-impresari Ioan si Victor Becali. De altfel, potrivit unor surse din randul anchetatorilor, impotriva acestuia din urma ar fi fost inceputa deja urmarirea penala!

Toate aceste nume au fost vehiculate, de-a lungul anilor, in cazul transferurilor. EVZ a dezvaluit in repetate randuri ca sumele de transfer anuntate in Romania nu corespundeau cu cele oferite de echipele care i-au angajat pe jucatori. De fiecare data, in actele cluburilor romanesti existau sume substantial mai mici decat in cele ale gruparilor din strainatate. Justitia nu s-a miscat decat rareori pana acum in aceasta directie.

Ne puteți urmări și pe Google News

O exceptie ar fi in cazul fostului comandant al clubului Steaua, Cornel Otelea, a fost condamnat pentru ca a deturnat 1.700.000 de dolari din transferul lui Ilie Dumitrescu la Tottenham.

O alta exceptie s-a produs acum doi ani, cand a izbucnit "scandalul Bratu". Conform dovezilor prezentate atunci de anchetatori, Galatasaray Istanbul a platit 2.750.000 de dolari pentru rapidistul Florin Bratu. Din aceasta suma, in conturile clubului Rapid n-au fost inregistrati decat 100.000 de dolari! Dupa acel scandal, Ioan Becali (care si-a "tras" 500.000 de dolari) si-a pierdut licenta de impresar. O alta parte importanta din bani a ajuns in buzunarele lui Gica Popescu: 1.600.000 de dolari.

De atunci, anchetatorii au verificat, printre altele, cazurile Mutu, Marica, Ganea, Zicu, Stoican, Marius Niculae, Cernat, Ghioane si Sanmartean. Toti cei care vor fi chemati la DNA au avut legaturi cu cel putin unul dintre transferurile indicate mai sus.