Dmitri Rogozin: NATO plănuiește o campanie în Siria. Urmează un atac în Iran

Dmitri Rogozin: NATO plănuiește o campanie în Siria. Urmează un atac în Iran

NATO planuiește o campanie militară în Siria, pentru înlăturarea de la putere a regimului preşedintelui Bashar al-Assad, având ca obiectiv pe termen lung pregătirea unui atac asupra Iranului, a declarat reprezentantul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin. ”O campanie militară ar fi concluzia logică a operațiunilor militare și de propagandă care au fost desfășurate de unele state occidentale împotriva Nordului Africii”, a afirmat Rogozin într-un interviu pentru ziarul ”Izvestia”, publicat astăzi.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat, miercuri, violenţele din Siria, cerând Damascului să pună capăt utilizării forţei împotriva protestatarilor paşnici, fără a solicita însă intervenţia NATO. Rogozin a precizat că Rusia este îngrijorată că NATO ar putea, din nou, ”intrepreta greșit”, această rezoluție a ONU. ”Conștientă pe deplin de acest lucru, Rusia va contiuna să se opună unei rezoluții de forță asupra situației din Siria”, a mai precizat reprezentantul Moscovei la NATO.

El a afirmat că Alianţa vrea să vizeze numai regimurile "ale căror puncte de vedere nu coincid cu cele ale Occidentului".

Rogozin şi-a exprimat şi acordul cu experţii care consideră că Siria şi, ulterior, Yemenul, ar putea deveni ultimele etape înaintea declanşării unui atac asupra Iranului. "Se strânge laţul în jurul Iranului. Planificarea militară împotriva Iranului este în curs. Şi, desigur, suntem îngrijoraţi de escaladarea situaţiei către un război pe scară largă în această regiune uriaşă", a spus el.

Ne puteți urmări și pe Google News