Pe lângă cocteiluri colorate şi ceai pus la gheaţă, la o terasă din centrul Bucureştiului găseşti o panoramă de vis: în stânga şi în dreapta te priveşte oraşul.
Nu mai luaţi în seamă colegii care v-au povestit ieri cum se vor distra, în acest weekend, la mare. Nici nu vă mai uitaţi pe prognoza meteo- e tot caniculă, cum e de câteva zile încoace.
Dacă aţi rămas prin Bucureşti şi nu ştiţi cum să vă răcoriţi, în centrul Capitalei s-a deschis, de curând, o terasă cu vedere panoramică asupra oraşului.
Pe strada Colţei, la numărul 44, a fost inaugurat "Zoom Out Lounge", singurul local din Bucureşti care oferă vedere de 360 de grade a metropolei. E situat la etajul şase al unei clădiri şi nu trebuie să-l rataţi în zilele călduroase de weekend. Îţi poţi scălda ochii cu luminile Casei Poporului, la ceas de seară, iar astăzi poţi aprinde lampioane, care se vor ridica pe cer. Nu e singurul "răsfăţ" oferit de gazde. Clienţii sunt aduşi la terasă cu limuzina, în schimbul a 10 lei, după un tur de un sfert de oră prin Piaţa Unirii şi Piaţa Universităţii. În aceeaşi sumă este inclusă şi "tăria" de bun-venit, un shot zdravăn de tequila.
Pizza şi beţe de morcov
Dacă vreţi să vă calculaţi bugetul pentru o asemenea distracţie, vă dăm câteva preţuri: un espresso costă şase lei, un capuccino - şapte lei, iar o specialitate din cafea, precum Boston Iced Coffe, care conţine lichior de cacao, coniac şi cafea, costă 11 lei.
Ceaiul rece, preparat de barman, costă şapte lei. Vine "însoţit" neapărat de două cuburi de gheaţă.
La localul de pe Colţei vă puteţi stăpâni şi foamea. Meniul este diversificat, însă preparatul cel mai la îndemână este pizza, care costă 12 lei. Vă puteţi "afuma" şi cu o narghilea, cu arome la alegere.
Fiecare client primeşte la masă, ca gustare, beţe de morcov. Poţi alege însă să primeşti drept cadou o brăţară-simbol.
Cocteilul "EVZ/ Bulina roşie"
Cum unchiul barmanului de la "Zoom Out Lounge" este un fan înfocat al "Evenimentului zilei", s-a gândit să-şi impresioneze ruda cu o băutură personalizată. S-a învârtit într-o zi printre sticlele lui şi aşa i-a venit ideea să prepare un cocktail, pe care l-a numit apoi "EVZ/Bulina Roşie". Băutura se regăseşte pe lista de oferte a barului. Preţul cocteilului este de 14 lei. Îţi trebuie doar 40 de secunde să-l prepari. Reţeta este asta:
- 40 ml vodca
- 20 ml kahlua
- 20 ml lapte
- 10 ml frişcă lichidă
Toate ingredientele se amestecă într-un shaker timp de 30 de secunde.
Compoziţia se toarnă în pahar, iar pe marginea lui se scurg 15 ml de grenadine. Puneţi-i o umbreluţă pentru decor şi savuraţi-l la masă.