Evenimentul Zilei > Justitie > Dispută Victor Ponta-DNA, pe prejudiciul din „Turceni-Rovinari”
Dispută Victor Ponta-DNA, pe prejudiciul din „Turceni-Rovinari”

Dispută Victor Ponta-DNA, pe prejudiciul din „Turceni-Rovinari”

Premierul susține că nu există niciun prejudiciu în cazul său, DNA îl contrazice

Schimb de mesaje publice fără precedent între premierul Victor Ponta și DNA. Ora 11.00. Victor Ponta a fost citat la DNA, unde procurorii i-au adus la cunoștință rezultatul expertizei în dosarul „Turceni-Rovinari”. El este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală.

Ora 11.15. Ponta: „Da. Mi s-a dat expertiza. Am plătit cu 2.000 lei în plus taxe, dar nu le mai cer de la statul român”.

Ora 14.00. Procurorii DNA au comunicat că expertiza a reținut prejudiciul în sarcina lui Ponta de 51.321,80 de lei și că au pus sechestru asigurător pe un apartament al acestuia.

Ora 15.00. Ponta a susținut pe Facebook că prezentarea de către DNA a sumei de 51 de milioane de lei ca prejudiciu, în dosarul său, reprezintă o manipulare. El a postat o copie de pe o expertiză din care reiese că nu există prejudiciu.

Ora 16.45. DNA: Fragmentul postat de Ponta este, în realitate, un extras din conţinutul opiniei separate a expertul desemnat de Dan Şova „şi nu reprezintă nicidecum rezultatul raportului de expertiză fiscală şi contabilă dispusă în cauză”.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: