Disputa reprezentării la Consiliul European

Disputa reprezentării la Consiliul European

Ponta l-a apostrofat pe şeful Curţii Constituţionale pentru că s-a pronunţat în chestiunea participării la Consiliul European.

La Consiliul European trebuie să meargă preşedintele Traian Băsescu, aşa cum a făcut şi până acum, necontestat de nimeni până în prezent, a declarat, joi, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean. "Răspunsul se găseşte în Constituţie. Şeful statului a fost până acum, nimeni nu a contestat acest lucru, nu ştiu de unde a apărut această discuţie", a spus Augustin Zegrean, amintind că instituţia pe care o conduce este competentă să răspundă oricărei întrebări legate de dreptul constituţional. Premierul Victor Ponta a ripostat, transmiţându-i preşedintelui CCR că ştie că acesta este prietenul lui Băsescu. "Asta este treaba şefului Curţii Constituţionale? Mai bine să vorbească când este întrebat", a spus Victor Ponta. Citiţi şi:

  • Cristian Diaconescu: La Consiliul European trebuie să meargă Traian Băsescu. Victor Ponta: Eu nu am încredere în asemenea sfătuitori
  • Vocea României la Bruxelles: Băsescu sau Ponta?
  • Traian Ungureanu: "Șefii de hoardă de partid" nu au ce căuta la CE