DISPUTĂ ÎN PARLAMENT: Ministrul pentru Energie acuzat că MINTE în legătură cu preţul la energie termică în 2015

DISPUTĂ ÎN PARLAMENT: Ministrul pentru Energie acuzat că MINTE în legătură cu preţul la energie termică în 2015

Ministrul pentru Energie Răzvan Nicolescu şi deputatul PSD Iulian Iancu au avut miercuri în plenul Camerei un schimb de replici, Nicolescu arătând că nicidată nu s-a pus problema creşterii preţului energiei termice în 2015, iar Iancu a spus că este o „intervenţie mincinoasă care sfidează Parlamentul”.

Disputa a apărut la discutarea Ordonanţei de urgenţă 35/2014 care vizează creşterea trasparenţei pe piaţa gazelor naturale din România, scrie Mediafax.

„Niciodată nu s-a pus problema în România să fie altfel decât centralele de apartament să aibă acelaşi regim ca şi centralele de cogenerare, niciodată nu s-a pus problema în România ca preţurile la energie termică să crească începând cu 1 ianuarie 2015. În Monitorul Oficial din data de 4 noiembrie, nr. 803, ANRE a publicat preţurile la energia termică valabile pentru anul 2015 conform metodologiei în vigoare care ţine cont de preţurile la combustibil din anul 2013 şi anul 2014. Niciodată nu s-a pus această problemă de a creşte preţurile la energie termică, niciodată nu a existat acest risc”, a afirmat Nicolescu.

Iulian Iancu, ce deţine şi funcţia de preşedinte al Comisiei de industrii, a replicat că este necesară amendarea Ordonanţei 35 pentru a nu se ajunge la creşterea preţurilor la energie termică în 2015, iar intervenţia ministrului delegat este „o intervenţie mincinoasă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a susţinut că, prin amendarea ordonanţei, se corectează această situaţie în urma căreia preţurile gazelor ar fi crescut cu 40%.