Dispar spitalele COVID şi non-COVID din România. Ce au decis autoritățile în plin val patru de pandemie

Dispar spitalele COVID şi non-COVID din România. Ce au decis autoritățile în plin val patru de pandemie

Unitățile sanitare din România vor prezenta circuite mixte. Spitalele nu se vor mai împărți în spitale COVID și non-COVID, a anunțat, sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Ministerul Sănătății a lucrat la implementarea și definirea unei strategii astfel încât toate spitalele din România să rămână deschise pentru toți pacienții, indiferent de problemele de sănătate pe care le prezintă, a anunțat Andrei Baciu, precizând că scopul demersului a fost reprezentat de eliminarea dificultăților accesării serviciilor medicale.

Andrei Baciu: „Nu vom mai avea spitale COVID și non-COVID”

„Spre deosebire de valurile anterioare, nu vom mai avea spitale COVID (...), spitale suport COVID şi spitale non-COVID, ci toate spitalele din România vor avea circuite mixte - COVID şi non-COVID, astfel încât toţi pacienţii cu boli cronice să poată fi trataţi, toţi pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală să poată primi tratamentele de care au nevoie. Aceasta este regula generală, sigur că există şi câteva excepţii.

Spre exemplu, spitalele de boli infecţioase, evident că preponderent vor trata pacienţi cu COVID-19 sau spitale care din anumite condiţionalităţi logistice sau prin faptul că arhitectura unui spital arată într-un anume fel, nu se poate secţiona un departament de Terapie Intensivă în COVID şi non-COVID”, a anunțat Andrei Baciu într-o conferinţă de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Singura măsură reală împotriva pandemiei este vaccinarea

Ministerul Sănătății împreună cu Direcțiile de Sănătate Publică și unitățile sanitare din România au stabilit un plan pentru a putea face față valului patru al pandemiei de coronavirus, a mai precizat Andrei Baciu. Singura soluție reală pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului este vaccinarea, potrivit secretarului de stat.

„Odată cu preluarea acestui minister de către domnul ministrul interimar Cseke Attila, la începutul acestei săptămâni a avut loc o primă videoconferinţă cu toate direcţiile de sănătate publică, prin care domnul ministru le-a solicitat implementarea acestui plan despre care vorbim.

Acest lucru trebuie făcut şi ca urmare a dispoziţiilor date de domnul prim-ministru - acelea de a avea toate resursele medicale necesare pentru a trata toţi pacienţii din România care au nevoie de asistenţă medicală cu COVID-19. Acest lucru este în desfăşurare. (...) Prioritatea o reprezintă acest val IV şi domnul ministru Cseke Attila a făcut un apel la responsabilitate şi la solidaritate. (...) Singura măsură reală, eficientă este cea a vaccinării", a arătat Andrei Baciu.