Evenimentul Zilei > Economie > Discuţii cu Víctor Ponta, la Mamaia. Mediul de afaceri din Turism vrea impozit forfetar
Discuţii cu Víctor Ponta, la Mamaia. Mediul de afaceri din Turism vrea impozit forfetar

Discuţii cu Víctor Ponta, la Mamaia. Mediul de afaceri din Turism vrea impozit forfetar

Reprezentanţi ai mediului de afaceri din Turism vor discuta, vineri, la Mamaia, cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Finanţelor,Eugen Teodorovici, şi cu ministrul Economiei şi Turismului, Mihai Tudose, despre propunerile propunerile Patronatului hotelierilor (FPTR) pentru dezvoltarea turismului românesc

Premierul Victor Ponta şi cei doi miniştri au confirmat participarea la întâlnirea de la Mamaia, la care vor mai participa şi reprezentanți mediul de afaceri din turism, reprezentanții ai autorităților centrale, locale si ai mediului politic, anunţă  Federaţia  Patronatelor din Turism. Preşedintele FPTR,  Mohammad Murad, informează că vor fi abordate mai multe subiecte care privesc sprijinirea turismului românesc, domeniu care ar merita mai multă atenţie din partea autorităţilor.

Unele dintre problemele industriei turistice ar fi găsit deja rezolvare, în ultima perioadă. Reprezentanţii mediului de afaceri din turismul românesc vor însă o implicare mai mare din partea guvernului. Se vor purta astfel discuţii  privind Codul Fiscal, impactul măsurilor luate de Guvern  pentru sprijinirea economiei și a turismului în cursul anului 2015, implicarea autorităților central și locale în sectorul de turism atât la nivel național cât și pe litoral şi, mai ales, despre impozitul specific (forfetar) pe care oamenii din turism îl solicită de multă vreme. Nu în ultimul rând, FPTR solicită înfiinţarea  Ministerului Turismului.