Conform rudelor copilul a început să plângă încă înainte de a intra în Biserică şi, deşi a fost hrănit, ar fi continuat să plângă şi în timpul oficierii ceremonialului religios. În timp ce îl îmbrăcau, rudele au observat că acesta nu mai respiră. „Au fost demarate cercetări pentru a se stabili cauzele decesului. În prezent, se face necropsia”, a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, conform AGERPRES.

Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi, a declarat că a fost primit un apel la serviciul 112, conform căreia un băiat, în vârstă de aproape două luni, a murit în timpul oficierii slujbei de botez. Acest incident grav aduce din nou în discuție posibila interzicere a scăldatului bebelușilor în cadrul slujbelor de botez.

„O ambulanţă tip C2 cu medic s-a deplasat la faţa locului. Copilul a fost găsit în stop cardio-respirator, cu cianoză, fără puls, fără respiraţie. S-au început manevrele de resuscitare. Bebeluşul a fost intubat şi ventilat mecanic până la preluarea sa de cei de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria” din Iaşi. Eforturile au fost însă inutile", a declarat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ.