Evenimentul Zilei > International > Discurs incendiar la ONU. Trump a amenințat Coreea de Nord cu distrugerea totală
Discurs incendiar la ONU. Trump a amenințat Coreea de Nord cu distrugerea totală

Discurs incendiar la ONU. Trump a amenințat Coreea de Nord cu distrugerea totală

Liderul de la Casa Albă a susținut, aseară, primul său discurs la Adunarea Generală a ONU, în care a făcut un apel la „trezirea națiunilor”, pentru state mai puternice și mai suverane

Donald Trump a explicat că va pune întotdeauna America pe primul loc, așa cum ar trebui să facă toți liderii pentru țările lor. „Nu se mai poate profita de noi, fără să primim nimic în schimb. Voi apăra interesele Americii în fața oricăror interese, suntem națiuni ce putem fi suverane”, a explicat președintele SUA, amintind că americanii sunt și au fost pe câmpurile de bătălie din Europa, în deșerturi și jungle, fără să dorească să cucerească teritorii sau să impună modul lor de viață altora. „Trebuie să ne protejăm națiunile și să respingem amenințările la suveranitate, cum a fost în cazul Ucrainei” sau al altor țări, respectând frontierele și culturile diferite, a mai spus Trump.

Amenințarea nucleară

Vorbind despre regimul opresiv din Coreea de Nord, care „ne amenință pe toți cu rachete balistice și arme nucleare”, Trump a declarat că dacă sunt forțate, Statele Unite „nu vor avea altă soluție decât să distrugă Coreea de Nord”. Denuclearizarea e singura soluție, a mai spus Trump, care a mulțumit Chinei și Rusiei că s-au alăturat celorlalți membri ai Consiliului de Securitate pentru a adopta noi sancțiuni economice la adresa regimului de la Phenian.

Nu a fost uitat nici Iranul, Donald Trump vorbind despre pericolul dictatorilor iranieni care „exportă violență și haos”, despre profiturile din petrol, cu care se finanțează Hamas și alte grupări teroriste.

„Acordul nuclear cu Iranul a fost unul dintre cele mai proaste în care au intrat vreodată SUA”, a perorat Trump, adăugând că este timpul ca toată lumea să i se alăture în demersul său de a ieși din acest acord „rușinos”.

Trump a mai vorbit despre lupta antiteroristă în Siria și Irak, despre noua strategie pentru Afganistan și despre refugiați. Nu a scăpat criticilor sale nici regimul dictatorial din Venezuela, care și-a înfometat poporul. 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: