Evenimentul Zilei > International > DISCURS INCENDIAR al lui Donald Trump la ONU: Dacă nu renunță la armele NUCLEARE, suntem gata SĂ DITRUGEM Coreea de Nord
DISCURS INCENDIAR al lui Donald Trump la ONU: Dacă nu renunță la armele NUCLEARE, suntem gata SĂ DITRUGEM Coreea de Nord

DISCURS INCENDIAR al lui Donald Trump la ONU: Dacă nu renunță la armele NUCLEARE, suntem gata SĂ DITRUGEM Coreea de Nord

Întotdeauna voi pune America pe primul loc, așa cum ar trebui să faceți și voi pentru țările voastre. Nu se mai poate profita de noi, fără să primim nimic în schimb. Voi apăra interesele Americii în fața oricăror interese, suntem națiuni ce putem fi suverane, a spus Trump.

Vă prezentăm fragmente din discursul de azi al președintelui Donald Trump la Adunarea generală a ONU:

„Americanii sunt și au fost pe câmpurile de bătaie, în Europa, în deșerturi și jungle, noi n-am dorit să cucerim teritorii  sau să ne impunem felul nostru de viață altora, ci am creat instituții ca aceasta. Vrem prietenie și armonie, nu conflicte. Realismul ne face să ne întrebăm dacă avem suficientă putere să facem față pericolele de azi, petnru ca cetățenii să aibă pace și bunăstare mâine. Trebuie să ne protejăm națiunile și să respingem ameințșările la suvernaite de la Ucraina la China, respect pentru frontiere și culturi. 

Regimul din Coreea de Nord – opresiunea, crimele – ne amenință pe toți cu rachete balistice și arme nucleare. SUA au răbdare, dar dacă suntem forțați nu avem alte soluție decât să distrugem Coreea de Nord, suntem gata, vrem și putem dar să sperăm că nu va fi cazul. Denuclearizarea e singura soluție. Mulțumesc Chinei și Rusiei că s-au alăturat celorlalți membria ai Consiliului de Securitate pentru noi sancțiuni. Nu e vorba doar despre ei, ci și despre alții care amenință SUA, israelul și alte state – Iranul este un pericol, dictatorii lor exportă violență și haos. Este vorba despre profituri din petrol care finanțează Hamas și alte grupări teroriste. Nu putem lăsa un regim criminal să continue aceste activități criminale și nu putem să acceptăm un acord ce oferă susținere pentru un program nuclear. 

Acordul nuclear cu Iranul a fost unul dintre cele mai proaste în care au intrat SUA. Este o rușine pentru SUA. Este timpul ca toată lumea să ni se alăture. E timpul ca iranienii să elibereze americanii și alți prizonieri politici și oprească finanțarea terorismului. regimurile opresive nu vor dura mereu. oamenii trebuie să aleagă: poporul iranian trebui să aleagă dacă își urmează conducătorii criminali sau nu. 

Trebuie să scăpăm de cei care susțin Al Qaida, Hezbollah, Hamas, ISIS. Luna trecută am anunțat o nouă strategie pentru a Afganistan. Am schimbat regulile de angajare în lupt contra teroriștilor. În Siria și Irak am câștigat mult în lupta ciontra ISIS, în ultimele 8 luni, mai mult decât în mai mulți ani combinați. 

Mulțimim  Turcia, Iordania și Liban pentru că a găzduit refugiați din Siria și zone afectate de război. Putem să ajungem 10 refugiați în regiunea lor, decât să relocăm unul în SUA, cu aceeași bani. Aceasta e abordarea sigură și umană pe care o avem. 

E rușinos pentru ONU că unele guverne care încalcă drepturile omului sunt în comisia ONU pentru drepturile omului. Plătim 22% din bugetul total, mult mai mult decât vă dați seama. Este o sumă foarte mare, o povară a SUA. Sperăm să investim în siguranța lumii, să merite această investiție. Trebuie rezolvate problemele pe care le avem în această organizație, să fie un avocat mai eficient pentru demnitate umană și libertate în lume. Nicio națiune nu trebuie să suporte o povară prea mare militar sau financiar, toate națiunile trebuie să împartă această povară. 

Administrația mea a anunțat recent că nu vom ridica sancțiunile asupra Cuba până nu fac schimbări, ca și regimul Maduro din Venezuela. Dictaturile socialiste au adus suferință cetățenilor lor, au distru națiuni prospere. Maduro trebuie să se lupte și cu cetățenii săi, a condus dezastruos, iar venezuelenii mor de foame, instituțiile sunt distruse. Nu putem sta deoparte să privim, trebuie să-i ajutăm să-și recâșștige țara și să reinstaureze democrația. SUA face pași pentru a trage la răspundere guvernul din Venezuela, dacă va continua conducerea autoritară asupra poporului. 

Cer tuturor țărilor prezente azi aici să facă mai mult pentru libertate și democrație în Venezuela”. 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: