Evenimentul Zilei > Social > „Dirijorul“ drogurilor, capturat la Bucureşti
„Dirijorul“ drogurilor, capturat la Bucureşti

„Dirijorul“ drogurilor, capturat la Bucureşti

Liderul celei mai importante reţele de traficanţi de droguri care „opera“ în Europa de Vest a fost arestat la Bucureşti. Turcul Abdurrahim Erciyas este acuzat că a dirijat din România un transport de peste 460 de kilograme de heroină pură, în valoare de 11,5 milioane de euro, pe ruta Turcia-Olanda.

Anchetatorii au reuşit să pună mâna pe droguri pe baza informaţiilor furnizate de procurori şi poliţişti români, care l-au „săltat“, la sfârşitul săptămânii trecute, pe liderul grupării, un cetăţean turc rezident în România.

Abdurrahim Erciyas a fost „ridicat“ din locuinţa sa din Bucureşti şi arestat pentru 29 de zile, urmând să fie extrădat în Olanda. „La începutul lunii iunie am aflat că Erciyas pregătea o livrare importantă cu destinaţia finală Olanda. I-am informat pe colegii noştri olandezi şi germani – pentru că marfa urma să tranziteze şi teritoriul lor -, TIR-ul încărcat cu cele 460,5 kilograme de heroină de cea mai bună calitate fiind oprit în sudul Olandei, la Tilburg, în noaptea de 11 spre 12 iunie. De remarcat este faptul că drogurile aveau o puritate de 85%, în condiţiile în care puritatea celor confiscate până acum în Europa a fost de maximum 50%“, au precizat poliţiştii.

Cei doi traficanţi care urmau să preia marfa – unul în vârstă de 39 de ani, iar altul de 45 de ani – au fost arestaţi în Olanda, anchetatorii confiscând din locuinţele acestora 100.000 de euro, care se presupune că ar proveni din vânzarea de stupefiante, calculatoare, arme şi muniţii.