Evenimentul Zilei > Justitie > Directorul Operei Naţionale din Bucureşti a fost REŢINUT
Directorul Operei Naţionale din Bucureşti a fost REŢINUT

Directorul Operei Naţionale din Bucureşti a fost REŢINUT

Directorul Operei Naţionale din Bucureşti, Răzvan Ioan Dincă, a fost reţinut şi este acuzat de achiziţii frauduloase. Procurorii au controlat contractele încheiate în ultimii patru ani pe bani publici, iar anchetatorii suspectează că actuala conducere ar fi încheiat intelegeri cu firme în care avea interese.

Directorul Operei Naţionale din Bucureşti va fi dus, miercuri, la mandat, conform Digi 24.

Procurorii au descins, marţi dimineaţă, la Opera Naţională Bucureşti, precum și la domiciliile unor funcționari ai instituției. Anchetatorii au căutat documente în birourile conducerii Operei.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea de către funcţionari din cadrul Operei Naţionale din Bucureşti a unor infracţiuni de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art 297 Cod Penal, fals în declaraţii, faptă prevăzută de art. 326 Cod Penal şi conflict de interese, faptă prevăzută de art. 301 Cod Penal“ potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti.

„Având în vedere informațiile pe surse aparute în această dimineață (n.r.: marţi dimineaţa) în mass-media, Opera Națională București precizează următoarele: astăzi, 12 mai 2015, Poliția sectorului 1 București a efectuat o percheziție la sediul instituției noastre ca urmare a solicitării Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului  1. În urma percheziției efectuate, la momentul transmiterii acestei informări de presă, niciun angajat al Operei Naționale București nu a fost reținut și nici chemat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru alte audieri“, potrivit unui comunicat al Operei Naționale.