Evenimentul Zilei > International > Directorul FMI, după gratii cu gangsterii din New York
Directorul FMI, după gratii cu gangsterii din New York

Directorul FMI, după gratii cu gangsterii din New York

Dominique Strauss-Kahn a fost transferat la cea mai mare închisoare din metropola americană. Acuzarea a strâns noi probe pe care le va prezenta instanţei la audierea de vineri.

Procurorii americani au strâns noi probe împotriva directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, transferat luni seară la închisoarea Rikers Island după ce a compărut în faţa unui tribunal din Manhattan, unde i s-a confirmat mandatul de arestare.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de postul FOX News, pe cearşafurile din camera în care a stat oficialul francez au fost găsite urme de sânge, care ar putea susţine acuzaţia de agresiune sexuală asupra cameristei. Alte probe suplimentare găsite în camera de hotel urmează să fie supuse unor analize medico-legale. Totodată, anchetatorii au refăcut şi firul evenimentelor din după-amiaza zilei de sâmbătă.

În aşteptarea audierii de mâine, Strauss-Kahn îşi petrece timpul singur într-o celulă situată în aripa penitenciarului unde sunt încarceraţi deţinuţi cu boli transmisibile, supravegheat non-stop de gardieni pentru a nu fi atacat de ceilalţi puşcăriaşi, printre care renumiţi gangsteri new-yorkezi.

El se trezeşte în fiecare zi la ora 6.00, are parte de o oră de plimbare, de trei vizite pe săptămână, acces la sala cu televizor şi poate citi ziarele în sala de lectură a închisorii întinse pe 162 de hectare. Meniul nu este la fel de select ca la hotelul din Manhattan, unde plătea 3.000 de dolari pe noapte.

Victima, originară din Ghana

Jurnaliştii s-au dat peste cap să afle detalii despre camerista care a depus plângere împotriva lui Strauss-Kahn, în condiţiile în care conducerea hotelului Sofitel a refuzat să îi dezvăluie identitatea.

Totuşi, se ştie că aceasta este de culoare, are 32 de ani, este originară din Ghana şi locuieşte în Bronx, New York. Femeia are un copil pe care îl creşte singură-o fetiţă de 13-16 ani. Pentru munca sa la Sofitel, femeia câştigă aproximativ 23.000 de dolari pe an.

Colegii de la Sofitel o descriu ca fiind "foarte muncitoare, amabilă şi prietenoasă", iar munca sa la hotel este "foarte apreciată". Şi un vecin a avut cuvinte frumoase: "Este o persoană liniştită. Nu a deranjat pe nimeni niciodată".

Strauss-Kahn riscă până la 74 de ani de închisoare dacă este găsit vinovat de cele şapte capete de acuzare.