Directorul de la Ambulanţă refuză să-şi dea demisia

Directorul de la Ambulanţă refuză să-şi dea demisia

În urma unor controale efectuate la începutul lunii, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a hotărât ca directorii serviciilor de Ambulanţă Bucureşti şi Ilfov să fie schimbaţi din funcţie.

Demnitarul a descoperit că la serviciul de ambulanţă din Capitală nu există un grafic de tură şi gărzi. Mai mult, în urma controlului efectuat, Nicolăescu a observat că se foloseau echipamente murdare, iar unele aparate medicale erau nefuncţionale.

"În plus, s-a descoperit că se fumează pe maşinile de intervenţie, iar cheile de la vehiculele care nu erau pe tură se aflau acasă la cei care nu lucrau, în loc să fie lăsate la sediul serviciului de ambulanţă", a precizat Nicolăescu, citat de RTV.

Şi în Ilfov au fost găsite o serie de nereguli - maşini nefuncţionale, care, în acte, apăreau cu 180.000 de kilometri parcurşi şi mii de litri de combustibil consumaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, au fost cazuri în care s-a ajuns la bolnav cu defibrilatorul descărcat, iar cheile maşinilor Ambulanţei nu erau întotdeauna lăsate în camera de serviciu.

Cismaru refuză să îşi dea demisia

Directorul Ambulanţei Bucureşti, Ovidiu Cismaru, a declarat, pentru Mediafax, că refuză să îşi semneze demisia şi aşteaptă ca Autoritatea de Sănătate Publică Bucureşti să emită o decizie de demitere a sa, pentru ca, după aceea, să atace hotărârea în instanţă.

"Este evident un raport tendenţios. Nu face menţiunea că a fost găsită o maşină, o foaie de parcurs sau un angajat în neregulă, ci vorbeşte în general despre nereguli", a spus Cismaru.

Directorul Ambulanţei pune toate aceste acţiuni împotriva sa pe seama "aceluiaşi război Cismaru - Arafat, al SAMB cu SMURD". (Alina Vătăman)