Evenimentul Zilei > Justitie > Director din Ministerul Sănătății, reținută de procurorii DNA pentru șpagă n formă continuată. Mita era primită în biroul din minister!
Director din Ministerul Sănătății, reținută de procurorii DNA pentru șpagă n formă continuată. Mita era primită în biroul din minister!

Director din Ministerul Sănătății, reținută de procurorii DNA pentru șpagă n formă continuată. Mita era primită în biroul din minister!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 28.08.2015, ora 5:00, până la data de 29.08.2015, ora 5:00, a inculpatei UDREA MIHAELA ELA, director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății, sub aspectul săvârșirii a 6 infracțiuni de luare de mită, din care 2 în formă continuată.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora: 

În perioada 16.04 – 27.08.2015, inculpata Udrea Mihaela Ela a primit în biroul său din cadrul Ministerului Sănătății, de la un număr de șase persoane, sume de bani și produse cosmetice, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu, legate de avizarea unor puncte de lucru farmaceutice.
În același context, la data de 27 august 2015, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatei fiind găsită suma de 2.000 lei. 
Cu ocazia percheziției, în biroul inculpatei au fost găsite mai multe plicuri ce conțineau suma de aproximativ 4.000 lei și mai multe produse cosmetice. 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. 

Inculpatei Udrea Mihaela Ela i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 28 august 2015, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: