Evenimentul ZileiSocialDirector de şcoală acuzat de hărţuire sexuală

Director de şcoală acuzat de hărţuire sexuală

Director de şcoală acuzat de hărţuire sexuală
Ion Croitoru (60 de ani), directorul unei şcoli din Dolj, este acuzat de o fostă elevă, în vârstă de 16 ani, că a hărţuit-o sexual timp de câteva luni.

Simona povesteşte că directorul Ion Croitoru a început să îi facă avansuri anul trecut. „Eu sunt elevă la liceu în Craiova şi mă duc cu autobuzul până la şcoală. De multe ori mergea şi dânsul în oraş. Se aşeza tot timpul lângă mine. După un timp, a început să îmi spună că sunt frumoasă şi că s-a îndrăgostit de mine. Apoi, îmi punea mâna pe picioare. Mi-a fost frică să le spun alor mei“, povesteşte fosta elevă a profesorului Croitoru.

SMS-uri de amor

Timp de câteva luni a urmat o ploaie de mesaje din partea directorului: „Dă-mi un semn să te văd la 8 şi 20 şi zbor spre tine. Te iubesc enorm“. Neprimind niciun semn de la copilă, el a continuat: „Oricum eu te iubesc la fel de mult şi mă gândesc numai la tine. Aştept cu nerăbdare să ne întâlnim“. Un alt mesaj, primit pe 8 ianuarie 2007, la ora 20.44, spunea: „Eşti minunată şi mă mândresc că sunt îndrăgostit de o asemenea fiinţă. Te iubesc şi te vreau în permanenţă“.

Părinţii Simonei spun că au realizat ce se întâmplă în momentul în care directorul şcolii a început să sune pe telefonul fix de câteva ori pe zi. „Am fost nevoiţi chiar să renunţăm la telefonul fix pentru că o suna în permanenţă. Dacă răspundea ea, începea să îi facă declaraţii, iar dacă răspundeam eu sau altcineva, tăcea pur şi simplu şi revenea mai târziu, cu un alt telefon“, povesteşte tatăl minorei.

După ce în prima fază a negat toate acuzaţiile, directorul şcolii din Mischii s-a dat singur de gol, răspunzând la numărul de telefon de pe care minora primise mesaje cu tentă sexuală. „Nu am nicio vină. Sunt minciuni. Nu îmi este frică de comisie (n.r. – din cadrul ISJ Dolj), că nu au ce să îmi facă“, susţine directorul Ion Croitoru.

Acuzaţii mai vechi

Oamenii din Mischii îşi amintesc faptul că directorul Ion Croitoru s-a mai aflat în centrul unor asemenea scandaluri, în urmă cu 20 de ani fiind suspectat că a lăsat însărcinată o fată de clasa a VIII-a. Şi primarul comunei Ion Duţă a auzit despre acuzaţiile aduse directorului şcolii. „Este dezgustător, şi oamenii sunt oripilaţi. Toate poveştile sunt adevărate şi, din câte ştiu eu, cu ani în urmă a şi existat un proces. Cert e că acest om o să fie iar anchetat“, consideră primarul Duţă.

De altfel, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a demarat o anchetă în cazul profesorului Ion Croitoru. „Un astfel de om nu are ce căuta sub nicio formă în sistemul de învăţământ. Un dascăl are rolul de formator de caractere şi trebuie să modeleze personalitatea tinerilor care sunt la o vârstă a formării, nu să îi distrugă psihic şi emoţional. Dacă lucrurile vor sta aşa, cu siguranţă că acest profesor va răspunde nu numai cu funcţia sa, dar şi penal“, spune inspectorul general Luminiţa Popescu.


Accesează: