Evenimentul Zilei > International > „Diplomele duc la şomaj, vânzarea trupului aduce bani!”. Mărturisirile bărbaţilor care se prostituează
„Diplomele duc la şomaj, vânzarea trupului aduce bani!”. Mărturisirile bărbaţilor care se prostituează

„Diplomele duc la şomaj, vânzarea trupului aduce bani!”. Mărturisirile bărbaţilor care se prostituează

În Italia, prostituţia masculină este un fenomen care ia amploare, comentează Courrier international.

„Numărul bărbaţilor tineri care aleg să îşi vândă trupurile este în creştere. Băieţi de 20 de ani care, în spatele unui pseudonim, îşi vând corpul pe Internet, pentru a-şi câştiga existenţa. Se expun pe Planet Romeo, un site de întâlniri pentru homosexuali, aşteaptă să fie contactaţi, stabilesc întâlniri şi la sfârşit numără banii, încercând să îşi imagineze un viitor mai bun”, adaugă Courrier international.
Nu merge rău
"Am 19 ani şi nu pot spune că sunt un băiat foarte arătos", îşi începe mărturisirile pentru jurnalişti un tânăr care îşi spune Dirty Feet. "Sunt foarte gelos pe băieţii de vârsta mea care se descurcă bine şi îşi permit multe lucruri. De unde vin eu, poţi doar să săpi, sau să mulgi vacile, şi să câştigi puţin. Nu vreau să fiu o povară pentru tatăl meu, de aceea încerc să îmi vând trupul. Sper că în curând voi găsi altceva de muncă şi lucrurile se vor aranja în viaţa mea".
„Criza îi împinge pe oameni să facă lucruri care nu sunt normale, în special pe tineri", comentează şi Giovane Casanova, în vârstă de 22 ani. "Eu nu am o calificare, însă astăzi şi diplomele duc tot la şomaj. Vânzarea trupului adduce bani! Visez la un loc de munca care să îmi aducă cel puţin 1.000 de euro venit pe lună pentru a mă descurca decent. Am început să fac escortă din curiozitate, însă astăzi din aceasta îmi câştig banii. Nu merge rău".
Băieţii din Est, mai dotaţi
„Lucrurile nu sunt însă roze: lucruri ascunse familiei, riscul de boli, riscul unor întâlniri periculoase”, notează Courrier international. "Am încercat de mai multe ori să le spun prietenilor şi părinţilor cu ce mă ocup", mărturiseşte un alt tânăr, care îşi spune Ny Etero. "Am 23 de ani, am o prietenă de mulţi ani, o iubesc la nebunie, însă nu îi pot spune adevărul!”.
Dirty Feet este cel care dă un „verdict” în ceea ce priveşte această meserie: "Concurenţa face ravagii. Nu neapărat din partea italienilor, ci mai ales a băieţilor din Est. Sunt mai dotaţi şi mai fără scrupule decât noi. O altă problemă este selectarea clienţilor: dau peste oameni care vor să fac lucruri pe care eu nu vreau să le accept, sau peste unii care nu vor să plătească sau cer o reducere. Suntem la supermarket să lucram cu solduri?!?".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.