La Gara de Nord, Asociația Casa Ioana a împărțit, în ultimii patru ani, înainte de Crăciun, alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte persoanelor fără adăpost.


FOTO: Circa 50 de voluntari – angajați în diverse companii sau studenți – au participat la acțiunea caritabilă de ieri, din Gara de Nord FOTO: FACEBOOKAmbasadorii lui Moș Crăciun

Pentru al doilea an consecutiv acțiunii caritabile i s-au alăturat ambasadorul britanic, Paul Brumell, și cel american, Hans Klemm. Părinții elevilor de la King’s Oak – British International School au strâns bani cu care au cumpărat alimente de la Lidl, iar magazinul va dubla aceste achiziții, oferindu-le Casei Ioana, care le va dona în luna ianuarie. Și angajații Stanley Bet au cumpărat conserve, care au fost adăugate în pachete.

Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu Hotelul Intercontinental, ai cărui bucătari prepară supa caldă, și cu Direcția de Asistență Socială București, care pune la dispoziție două bucătării mobile, de unde se îm parte hrana. Persoane fă ră adăpost din toate zonele Bucureștiului sunt informate, în prealabil, cu fluturași împărțiti pe stradă de voluntari și se adună în ziua respectivă, într-un interval de două ore, la Gara de Nord, pentru a primi cadourile.

Probleme serioase

„Mă bucur să particip pentru a două oară, din partea SUA, la evenimentul «Supă pentru Oamenii fără Adăpost»organizat de Asociația Casa Ioana. Acest eveniment ajută oamenii nevoiași în preajmă sărbătorilor, dar, la fel de important, evidențiază problema serioasă a persoanelor fără adăpost, care este, de cele mai multe ori, cauzată de violența domestică și de bolile psihice. Îi felicit pe oamenii care muncesc de-a lungul anului pentru asigurarea adăpostului temporar și a altor servicii esențiale pentru cei în nevoie, în același timp protestând împotriva violenței domestice”, a declarat ambasadorul Hans Klemm.


FOTO; Pachetele cu alimente și bucătarii care prepară supa oferită persoanelor fără adăpost, în acțiunea Casei Ioana, o asociație pentru victimele violenței domesticeAcțiuni caritabile

Și alte misiuni diplomatice din București sunt active în domeniul caritabil. Ambasada Italiei la București, a organizat, în aprilie, o acțiune pentru susținerea Casei Pollicino, care oferă activități social-educative pentru copii cu nevoi speciale din Petroșani. Ambasada Germaniei a donat încasările de la Târgulde Crăciun din 2015, în valoare de 20.000 de lei, unor asociaţii din România, angajate social.

La reședința ambasadorului Slovaciei, în 2014, Fundația Scheherazade a organizat o strângere de fonduri pentru copiii din Bucșani (Dâmbovița). Și exemplele ar putea continua.