Dinu Patriciu, nas pentru copilul "Nasului"

Dinu Patriciu, nas pentru copilul "Nasului"

Sambata, directorul cotidianului "Ziua", Sorin Rosca Stanescu, si-a botezat baiatul, Sabin Rosca Stanescu. Nasi au fost oamenii de afaceri Dinu Patriciu si Vlad Paunescu.

Evenimentul a avut loc la vila omului de afaceri Dinu Patriciu din Snagov si au fost prezenti, in afara de cele doua perechi de nasi (Dinu si Dana Patriciu, Vlad si Oana Paunescu), o multime de invitati de marca. Inclusiv Regele Mihai I si Regina Ana! 

Tariceanu a fost la botez Catalina Oprea, reprezentanta Casei Regale, ne-a declarat ca nu este imputernicita sa ofere astfel de date, dar unul dintre nasi, Vlad Paunescu, patronul Castel Film Studios, ne-a confirmat prezenta Regelui: „Maiestatile lor au fost la botez. A fost lume buna. A trecut si premierul Tariceanu, dar nu ma intrebati de restul, ca nu mai tin minte”.

Surse EVZ ne-au declarat ca prezenta Regelui nu a fost intamplatoare, Maiestatea Sa aflandu-se in relatii de prietenie atat cu Rosca Stanescu, cat si cu Dinu Patriciu. De altfel, una dintre fiicele jurnalistului, Simina, a fost botezata dupa una dintre nasele sale, Simina Mezincescu, o apropriata a Casei Regale. La botezul micutei Simina a participat, ca si acum, Familia regala.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sorin Rosca Stanescu a mai fost casatorit cu Tana Rosca, relatie din care au rezultat un baiat si o fata. Baiatul, Mircea Stanescu, are 38 de ani si este absolvent al Universitatii de Constructii Bucuresti, dar si al Colegiului National de Aparare. In prezent deputat, Mircea Stanescu a fost redactor la „Ziua”, consilier al premierilor Radu Vasile si Mugur Isarescu, iar intre 2000 si 2004 a fost consilier in cadrul Secretariatului General al Guvernului condus de Adrian Nastase.

Nasul ramane nas

Mircea Stanescu a fost casatorit cu doctorul Oana Cuzino, iar in acea perioada a purtat numele de Mircea Cuzino-Stanescu. In noiembrie 2006, fiul lui Sorin Rosca Stanescu, deputatul PD de Tulcea Mircea Stanescu, s-a inscris in PSD. Potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul Camerei Deputatilor, Stanescu jr. are doua apartamente in Bucuresti, patru autoturisme (doua Mercedes, o Dacia si un Cielo) si 80.000 de dolari in conturi bancare.

In prezent, Rosca Stanescu este casatorit cu Steluta Danciu, o fosta colaboratoare a sa la ziarul „Ziua”. Cei doi au fost cununati de Dinu Patriciu, care le-a botezat, alaturi de Simina Mezincescu, si primul copil, o fetita cu numele de Simina. Baiatul botezat sambata a primit numele de Sabin Rosca Stanescu. Alaturi de sotul sau, Steluta Danciu este cercetata penal in dosarul Rompetrol, companie care apartine nasului lor, Dinu Patriciu.

CARIERA

Rosca Stanescu a colaborat sub pseudonimele „Deleanu” si „H15”

Sorin Rosca Stanescu, poreclit si „Nasul”, este unul dintre cei mai vizibili jurnalisti romani. Nascut pe 8 spetembrie 1949 la Brasov, Rosca Stanescu a debutat in 1968 la revista „Amfiteatru” si a lucrat, pana in 1989, la „Informatia Bucurestiului”.

Dupa Revolutie a publicat in „Libertatea”, „Romania libera”, „Evenimentul zilei” si „Ultimul Cuvant”, iar in 1993 a infiintat cotidianul „Ziua”, pe care-l conduce si in prezent. Sorin Rosca Stanescu a recunoscut in 1992 ca a colaborat cu Securitatea, sub numele conspirative „Deleanu” si „H15”, dar a afirmat ca a facut-o in scop antiterorist, dand informatii doar Brigazii Antiteroriste a Securitatii.