Evenimentul Zilei > Actualitate > Dinamo, făcută tochitură moldovenească de Botoșani. Alarmă înainte de Bilbao
Dinamo, făcută tochitură moldovenească de Botoșani. Alarmă înainte de Bilbao

Dinamo, făcută tochitură moldovenească de Botoșani. Alarmă înainte de Bilbao

Echipa din Ștefan cel Mare a arătat mari semne de slăbiciune în ultima partidă de campionat, pierdută cu scorul de 0-1. Joi, „câinii” revin în cupele europene și se vor afl a față în față cu Athletic, formație din Primera Division.

O singură etapă a ținut invincibilitatea echipei Dinamo în noul sezon al Ligii I. După debutul încurajator de la Ploieşti, scor 3-0, „câinii” au fost învinși, pe teren propriu, de FC Botoșani (scor 0-1) în runda a doua. Cătălin Golofca a punctat în minutul 69 și le-a dat peste cap, „roșalbilor”, tonusul optimist.

Nemec a fost marea dezamăgire

Chiar înaintea revenirii în competițiile intercluburi. Dinamo evoluează, joia seară, de la ora 20.30, pe „Arena Națională”, împotriva spaniolilor de la Atheltic Bilbao în prima manșă a turului 3 preliminar din Liga Europa. Întreaga echipă „roș-albă” a arătat rău în confruntarea cu cei de la Botoșani, dar deazstruoasă a fost evoluția atacantului Adam Nemec. Slovacul, jucător esențial în sezonul trecut, nu s-a lipit de gol, și n-a putut fructifica din poziții ideale.

N-au mai evoluat în Europa de cinci ani

Antrenorul Cosmin Contra a avertizat că împotriva celor de la Bilbao nu este loc de stângăcii copilărești. „Joi nu trebuie să mai facem aceleași greșeli, pentru că vom plăti. Oricum, ar fi trebuit să câștigăm meciul cu Botoșani, pentru că ei au avut un singur șut pe poată”, a afirmat „Guriță”.

Ieri, ziariștii de la cotidianul spaniol „Mundo Deportivo” i-au făcut un portret lui Contra, despre care au spus că joacă rolul omului modest. Dinamovistul a fost comparat cu Mane Esnal, fostul său antrenor de la Deportivo Alves. „Acel Aleves, cu o abordare modestă, a surprins pe toată lumea, trecând de echipe mult mai bine cotate, precum Rosenborg, Kaiserlautern și Inter. Nimeni nu se aștepta la asta, dar s-a întâmplat. Acum, Contra rememorează acele timpuri de glorie și îmbracă blana mielului înainte de meciul din Europa League, cu Bilbao, echipă pe care de bună voie o numește favorită”, au scris spaniolii. Dinamo a jucat ultima dată în cupele europene în ediția 2012-2013.

Atunci, „roș-albii” i-au întâlnit pe ucrainenii de la Metalist Harkov, în playoff- ul Ligii Europa și au fost eliminați după 0-2 acasă și 1-2 în deplasare.