Evenimentul Zilei > International > Dictatorul Kim Jong Un vrea o armata capabilă să ÎNVINGĂ SUA
Dictatorul Kim Jong Un vrea o armata capabilă să ÎNVINGĂ SUA

Dictatorul Kim Jong Un vrea o armata capabilă să ÎNVINGĂ SUA

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut armatei să se dezvolte pentru a fi capabilă de o victorie în faţa Statelor Unite, relatează agenţia de presă oficială.

Ştirea vine la o zi de la avertismentul preşedintelui american Barack Obama, care a vorbit despre puterea militară a SUA.

Dictatorul a condus o şedinţă a Comisiei Centrale Militare, şi "a stabilit sarcini importante şi soluţii pentru dezvoltarea armatei populare coreene", a transmis azi agenţia KCNA, potrivit Reuters.

"A subliniat nevoia de a amplifica rolul organelor politice ale armatei", făcând un apel către armată să câştige "o victorie dupa alta în confruntarea cu Statele Unite".

Aflat sâmbătă în Seul, unde există o prezenţă importantă a soldaţilor americani, Barack Obama a declarat că SUA nu şi-au folosit puterea militară pentru a impune altor state lucruri, dar că ar fi dispuse să o folosească pentru a apăra Coreea de Sud de un atac al nordului.

"Asemeni tuturor naţiunilor, Coreea de Nord şi poporul ei au de ales. Pot să meargă în continuare pe drumul izolării sau pot alege să se alăture restului lumii, spre oportunităţi mai bune, mai multă siguranţă şi mai mult respect- un viitor care există deja pentru cetăţenii din sudul peninsulei", a declarat preşedintele SUA.

ONU a impus deja sancţiuni Coreei de Nord pentru trei teste atomice.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: