Dică merita ceva mai bun

Dică merita ceva mai bun

Gheorghe Hagi a declarat, azi, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, că fostul său elev de la Steaua, Nicolae Dică, aflat foarte aproape de un transfer la gruparea italiană Catania, ar fi meritat să ajungă la o formaţie mai mare decât echipa siciliană.

"Va fi o experienţă bună pentru el campionatul italian, are de învăţat acolo. Trebuia să facă acest pas. Echipa nu e prea mare, dar e, totuşi, în campionatul Italiei. El a decis, cred că dorea foarte mult să joace în străinătate, dar poate că merita o echipă mai mare pentru că este un jucător valoros", a spus Hagi.

Fostul tehnician al Stelei şi al echipei naţionale consideră că numărul ridicat de jucători din Liga I nu poate afecta viitorul reprezentativei României.

"E normal să vină străinii la noi, aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări, aşa cum şi noi ne-am dus acolo. E un lucru bun, dar trebuie să se aducă jucători de calitate, mai buni ca ai noştri. Nu mi-e teamă pentru viitorul naţionalei. Ce legătură are aducerea de străini cu creşterea jucătorilor noştri? Noi să urmăm paşii celorlalţi. Am intrat în Uniunea Europeană, am vrut graniţe libere şi a venit şi lucrul acesta. Străinii nu pun în pericol naţionala, după părerea mea. În Spania sunt foarte mulţi străini şi uite că joacă finala Campionatului European, în Germania la fel. Poate va veni şi timpul să naturalizăm străini. Dacă Turcia a ajuns să naturalizeze un brazilian, de ce nu am face-o şi noi?", a spus Hagi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat ieri că atacantul Nicolae Dică urmează să fie transferat la echipa italiană Catania Calcio, care în are ca antrenor pe Walter Zenga.

"Dică sigur merge la Catania, transferul e ca şi făcut. Suma de transfer este de două milioane de euro. Am înţeles că Dică va avea un contract de 350.000-400.000 de euro", a spus Becali.

Administratorul delegat al clubului Catania Calcio, Pietro Lo Monaco, a anunţat că sâmbătă va veni la Bucureşti pentru a perfecta transferul lui Dică la echipa pregătită de Walter Zenga, fost tehnician la Steaua. 

(20:40)