Evenimentul Zilei > Politica > Mircea DIACONU: „Am să votez rezoluţia PE în ansamblul ei, sunt absolut de acord cu multe lucruri de acolo”
Mircea DIACONU: „Am să votez rezoluţia PE în ansamblul ei, sunt absolut de acord cu multe lucruri de acolo”

Mircea DIACONU: „Am să votez rezoluţia PE în ansamblul ei, sunt absolut de acord cu multe lucruri de acolo”

Europarlamentarul Mircea Diaconua declarat că rezoluţia privind statul de drept din România, ce va fi votată marţi de Parlamentul European ar trebui să ceară un set de principii şi de valori aplicabil tuturor statelor membre. Mircea Diaconu, membru al grupului ALDE din PE, care precizează că e de acord cu rezoluţia „în ansamblul ei”.

„În rezoluţie sunt lucruri extrem de interesante. Nu e vorba numai de acest lucru şi anume că pasămite în România există riscul derapărilor şi aşa mai departe. E peste tot. Teza liberală asumată şi de grupul politic ALDE din PE, principiul pentru noi şi e acceptat de rezoluţie este ca să se elaboreze într-un termen rapid un set de principii şi de valori de această natură, aplicabil tuturor ţărilor. Asta ne interesează în primul rând, asta vrem în primul rând şi cred că de asta e nevoie”.

„Am să votez rezoluţia în ansamblul ei, sunt absolut de acord cu multe lucruri de acolo şi-s lucruri serioase şi profunde şi pe termen lung. În 2014, Comisia a elaborat un fel de studiu pe subiectul delicat numit corupţie în Europa, aplicabil tuturor statelor membre, s-a speriat de ce a constatat şi n-a mai elaborat nici unul, s-a oprit. Această rezoluţie cere repetarea sistematică, anuală, a acestui studiu şi, mă rog, atenţia tuturor, pe baza unui set de principii foarte clare, care să însemne statul de drept, pe nişte rezoluţii exacte, punctuale. Sunt de acord cu rezoluţia în ansamblul ei. Nu s-au terminat încă procedurile pe diverse amendamente, pe care tot felul de grupuri mai mici, mai mari, mai nervoase europene le vor pune. De aceea, probabil că în interiorul rezoluţiei am să votez contra unor astfel de amendamente, dar în ansamblu sunt de acord”., transmite RFI.