Evenimentul Zilei > Justitie > Dezvălurile EXPLOZIVE ale unei jurnaliste: „Camelia Bogdan a pus sechestru ilegal pe averea unui notar”
Dezvălurile EXPLOZIVE ale unei jurnaliste: „Camelia Bogdan a pus sechestru ilegal pe averea unui notar”

Dezvălurile EXPLOZIVE ale unei jurnaliste: „Camelia Bogdan a pus sechestru ilegal pe averea unui notar”

Jurnalista Adina Anghelescu a făcut mai multe dezvăluiri, la Antena 3, despre cazul Cameliei Bogdan și a prezentat fragmente din motivarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, secția penală.

Se pare că sentința dată de Camelia Bogdan în dosarul prin care a pus sechestru și confiscare extinsă pe averea notarului Jean Andrei, soțul președintei Tribunalului București a fost desființată, iar dosarul trimis spre rejudecare.

„Această motivare este extrem de importantă în dosarul deja cunoscut opiniei publice în care notarul Jean Andrei s-a trezit cu toată averea confiscată. Motivarea aceata o desființează total pe doamna Camelia Bogdan și în motivare se arată niște chestiuni de o gravitate excepțională”, a precizat Adina Anghelescu.

Motivele „deturnării” dosarului

Notarul spune că judecătoarea Camelia Bogdan nici măcar nu era magistratul căruia i s-a repartizat soluţionarea cauzei pe fond. Dosarul îi fusese repartizat aleatoriu Georgianei Tudor. În momentul în care judecătoarea Georgiana Tudor a lipsit o perioadă de timp, dosarul a ajuns la Camelia Bogdan. Procedura internă a Curţii de Apel Bucureşti prevede că toate cauzele pe care judecătoarea Tudor le avea de soluţionat sunt repartizate altui magistrat, care asigură continuitatea. Aceeaşi procedură prevede ca toate cauzele trebuie predate înapoi către magistratul care le judeca iniţial, la întoarcerea acestuia. Însă, Camelia Bogdan a făcut în aşa fel încât să păstreze dosarul. Potrivit informaţiilor apărute pe luju.ro, Camelia Bogdan a dorit astfel să se răzbune pe fosta ei şefă de la Tribunalul Bucureşti, judecătoarea Laura Andrei, soţia notarului.

Plângere penală împotriva magistratului

Jean Andrei a reclamat-o pe judecătoarea Camelia Bogdan la Inspecţia Judiciară şi a obţinut câştig de cauză. Notarul spune acum că va face plângere penală împotriva Cameliei Bogdan. „Doamna asta a încălcat 30 de dispoziţii din Codul penal şi Codul de procedură penală. Această judecătoare a făcut justiţie paralelă. A creat un complet fantomă şi a judecat dosarul. Pe scurt sunt două chestiuni: unu – dosarul a fost soluţionat de un judecător necompetent şi dou – dosarul a fost soluţionat de un judecător incompetent. Cum a putut o asemenea persoană să ajungă judecător la Curtea de Apel Bucureşti?!”, a declarat Jean Andrei. Instanţa supremă a desfiinţat, ieri, definitiv, decizia Curţii de Apel Bucureşti şi a trimis spre rejudecare dosarul de spălare de bani în care Camelia Bogdan a pus abuziv sub sechestru conturile notarului.