DEZVĂLUIRILE CARE AU CUTREMURAT BINOMUL. Ce vor afla magistraţii sârbi de la Sebastian Ghiţă
Editura Evenimentul si Capital

DEZVĂLUIRILE CARE AU CUTREMURAT BINOMUL. Ce vor afla magistraţii sârbi de la Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiță i-a purtat geanta, ani de zile, Laurei Codruța Kovesi
Autor: | | 19 Comentarii | 16059 Vizualizari

După fuga fostului deputat, membru al Comisiei SRI în legislatura trecută, România TV a difuzat înregistrări cu acesta despre rolurile jucate de Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi în „sistemul” care a condus România în ultimii zece ani

În seara în care a dispărut, luni, 19 Decembrie 2016, Sebastian Ghiţă ar fi trebuit să aibă o intervenţie pe România TV. Aceasta nu a mai avut loc. În schimb, începând din 28 decembrie postul de televiziune a început să difuzeze înregistrări în care fostul deputat a făcut dezvăluiri explozive în urma cărora a căzut capul prim-adjunctului SRI, generalul Florian Coldea, iar procurorul DNA de la Ploieşti Mircea Negulescu, zis Portocală, a fost suspendat.

Luni, 19 Decembrie 2016 a fost şi ultima zi când Ghiţă a avut imunitate parlamentară. Înainte să dispară, el a participat la o recepţie oferită de SRI cu ocazia terminării mandatului comisiei de control asupra SRI, din care a făcut parte. Oficialităţile de la Bucureşti au demarat procedura de extrădarea a lui Sebastian Ghiţă din Serbia, unde se află arestat de săptămâna trecută. Însă, există şi posibilitatea ca el să ceară azil politic autorităţilor de la Belgrad, caz în care conţinutul casetelor pe care le-a lăsat în urmă ar putea cântări extrem de greu.

Prima înregistrare. „Sistemul a devenit un monstru”

„Dacă înregistrarea a început să ruleze, lucrurile nu mai sunt bine deloc, înseamnă că niciun argument și nicio rațiune nu vor mai putea să mă facă să tac. Ce se întâmplă azi în România e o chestiune de nedescris”, şi-a început Ghiţă prima mărturie, difuzată pe 28 decembrie. El a vorbit despre încercarea de „zdrobire a voinței românilor și întoarcerea votului (la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 – n.r.) pe care aceștia l-au dat masiv în favoarea dezvoltării, în favoarea unor salarii și pensii decente, în favoarea unor oameni care să construiască și să dezvolte România”.Şantajarea lui Liviu Dragnea

Apoi a continuat: „Liviu Dragnea, cel care conduce PSD, a fost tot timpul campaniei electorale șantajat și amenințat și presat să nu devină premier. Acești procurori își permit într-un mod josnic să încerce să obțină denunțuri chiar și împotriva voinței oamenilor.

În ultima perioadă am fost vizitat de un avocat apropiat de DNA care, în mod direct, mi-a spus că dacă fac denunțuri împotriva lui Dragnea mai am o șansă. Chestiunea aceasta e extrem de gravă. Au încercat și acum doi ani împotriva fostului prim ministru Ponta, iar acum l-au ales pe Dragnea. Cum există un interes împotriva cuiva în România, cum apar denunțători „binevoitori” care interpreteaza lucrurile favorabil procurorilor. Mi s-a spus că dacă știu ceva despre familia lui Dragnea, oameni pe care îi știu de 15 ani, atunci răsplata va fi lipsa agresiunii împotrivă familiei mele. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA, la fel cum au dus-o pe mama lui Ponta, că îi vor aresta pe frate și pe prietenii mei, și că am să mă întâlnesc cu toți la închisoare, iar prețul era un denunț împotrivă lui Dragnea, ca să fie blocat să devină premier... (…) Realitatea e că sistemul a devenit un monstru. De aceea m-am hotărât să vin cu date mai concrete, care să vă facă să credeți că ceea ce spun e adevărat. Mulți miați reproșat că atunci când am vorbit de plagiatul Codruței Kovesi nu am dat mai multe elemente care să mă facă într-un fel credibil.

V-am vorbit despre mailul secret al dânsei - cucuveauamov@ gmail.com, și mulți m-ați întrebat cum pot eu să demonstrez acest lucru. Astăzi am luat cu mine un astfel de email / document, care demonstrează fără putere de tăgadă ce s-a întâmplat cu mine, cu doamna Kovesi, și cum a început această mistificare a dosarelor. Care a fost primul dosar care a propulsat-o pe doamna Kovesi la rang de mare procuror și cum a fost făcut el la instrucțiunile, presiunile și aranjamentele doamnei Kovesi. Aceste mailuri există, pot fi expertizate și electronic, și cred că atunci când într-un astfel de mail, lângă adresa doamnei Kovesi, cucuveauamov, vedem și adresa consilierei sale apropiate, Dana Tițian, începem să ne gândim de două ori dacă mailul este sau nu al doamnei Kovesi”.

A cunoscut-o pe Kovesi în sediile SRI

Sebastia Ghiţă a afirmat că a făcut precizările despre e-mailul cucuveau mov pentru fi credibil când a continuat: „Am să vă spun cum am cunoscut-o pe Codruța Kovesi. Am cunoscut- o în sediile SRI, la K2, K4 și T14 , acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână, încă din 2010, până în 2014. Poate sute de astfel de întâlniri au existat în acești ani. La unele dintre ele participau doar gen. Coldea, Kovesi și un șef al stației CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezența lui Kovesi și Coldea a fost Karl Schwab, fostul șef al doamnei Kovesi, și al doilea, Eric Easley, poate actualul șef al doamnei Kovesi. (…) Până atunci vreau să o întreb pe doamnă Kovesi dacă își mai aduce aminte de petrecerea restrânsă din vilă de la Sinaia, în care dânsa cu Vasile Dîncu și cu mine chefuiam cu lăutarii și cântam cu ei „La Chilia-n port”, varianta pentru statul de drept”.

Cuibul din locuinţa lui Gabriel Oprea

Consultantul politic Dan Andronic a dezvăluit, la rândul său, un episod la care a fost martor direct şi care arată cum au stat la aceeaşi masă factori de decizie din politică, justiţie şi servicii secrete. Personajele principale din relatările lui Andronic coincid, în linii mari, cu cele din dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă. Potrivit lui Andronic, în seara alegerilor prezidenţiale din 2009 în care Traian Băsescu l-a învins pe Mircea Geoană, acasă la Gabriel Oprea se aflau în aceeaşi cameră George Maior (director SRI), Florian Coldea (primadjunct SRI), Laura Codruţa Kovesi (Procuror General), Vasile Dîncu (sociolog). Fostul preşedinte Traian Băsescu a apreciat luni seara, la România TV, că Kovesi, Coldea şi Maior nu aveau ce să caute acasă la Oprea în noaptea alegerilor din 2009 şi a apreciat că întâlnirea a avut loc în contextul în care ei se temeau că Mircea Geoană îi va schimba din funcţii dacă ajunge preşedinte. „În mod cert, nu făceau vreo analiză literară. Interpretarea mea e că n-aveau niciun motiv să fie acolo decât pentru a afla dacă se putea cât mai repede rezultatul alegerilor, ca să ştie cum să se poziţioneze. Îşi ţineau spatele unii la alţii, pentru că dacă ar fi câştigat Mircea Geoană puteau să aibă emoţii”, a spus Băsescu. Fostul preşedinte a adăugat că se aştepta la o investigaţie a Parchetului General în urma dezvăluirilor lui Andronic, dar că în lipsa acesteia este binevenită şi o comisie parlamentară de anchetă. (Ionel Dancu)

Episodul 2. În care apare procurorul „Portocală”

În caseta difuzată pe 29 decembrie, Ghiţă începe aşa: „Astăzi am să vă povestesc despre ceva ce mi s-a întâmplat mie, pe pielea mea. Iată că un domn procuror Negulescu, zis și „Portocală” (foto), a aplicat și la Ploiești aceleași metode precum cele aplicate de doamna Kovesi în dosarul Realitatea. Probabil că aceste experiențe se tramsmit la seminariile ONGiștilor lui Soros. Ascultați-l pe acest funcționar al statului, plătit din banii noștri, nu un supraom sau un semizeu, ci cineva care trebuie să facă dreptate în societate, nu cineva care trebuie să se răzbune și să facă victime cu orice preț.Ascultați-l cum vorbește, cum gândește, cât de răzbunător e, cât de fără judecată și cum crede că arestându- mă pe mine sau pe familia mea, obține denunțuri împotriva lui Dragnea, Ponta sau altor cunoscuți de-ai mei”.

„Un jegos ca Sebi Ghiță, care este un vagabond, o zdreanță”

A urmat o înregistrare audio, care a fost începutul sfârşitului pentru procurorul de la DNA Ploieşti Mircea Negulescu, cunoscut ca „Portocală”:

Procuror Negulescu: Băgami- aș… în mă-sa. Nu mai putem să trăim pe planeta Românica din cauza lu un jegos ca Sebi Ghiță, care este un vagabond, o zdreanță. Eu spun așa, eu i-o spun în față până la urmă: bă, ești o zdreanță, dute… de aici de panaramă.

Coleg DNA: Da, bă, dar țiau ținut spatele și ăia de la București, bă, și Kovesi…

Procuror Negulescu: Da. Bă, mă jur că îi spun în față, că n-am ce să… ce să îmi facă, sămi…? Păi toate n-au plecat, frate, de la mine?

Coleg DNA: Păi dacă-l bagi pe Ghiță, gata, îl toarnă pe Dragnea și rezolvăm.

Procuror Negulescu: Lasămă mânca-ți-aș gura, că-s periculos rău de tot, mă jur că-s foarte periculos. Dar dacă, bă, dacă nu mă cunoști, du-te-n… nu te băga cu mine, mânca-țiaș gura, că mă ia capul! Asta nu suport!

Binomul SRI-DNA de la Ploieşti

Fostul deputat a mai afirmat că, în prezența avocaților săi, „procurorul Negulescu mi-a spus că nu voi avea scăpare, că îmi va face dosare până va avea de la mine denunțuri împotriva prietenilor mei, împotrva rudelor și, cel mai mult, împotriva domnilor Dragnea și Ponta”.

„În cazul meu, totul a început cu numirea unui ofițer nou la SRI Prahova, pe numele lui Sabin Iancu. Acesta l-a selectat pe procurorul Negulescu (care i-a instrumentat dosarele - n.r.) să facă treburile murdare. Și l-a și ajutat să măsluiască dosare și să găsească denunțători falși, mincinoși. (…) Iată că binomul există, această relație e mai mult decât demonstrate și niciunul dintre noi nu am crezut că un simplu protocol de cooperare între instituții va duce la astfel de chestiuni grave, la astfel de aranjamente, dosare făcute cu ajutorul unor falsuri”, a afirmat Ghiţă.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate