Dezvăluirile incendiare ale lui Jackie Kennedy despre asasinarea lui JFK

Dezvăluirile incendiare ale lui Jackie Kennedy despre asasinarea lui JFK

Fosta Primă Doamnă a SUA, Jackie Kennedy, credea că asasinarea soțului său, John F Kennedy, a fost orchestrată de Lyndon B Johnson, vicepreședintele american, și de mai mulți magnați din Texas. Aceste dezvăluiri incendiare, care vor fi făcute publice curând, riscă să provoace un imens scandal politic peste Ocean.

Înregistrările secrete au fost făcute la scurtă vreme de la asasinarea, la 22 noiembrie 1963, la Dallas, a fostului președinte democrat, John F Kennedy. În ele, fosta Primă Doamnă vorbește despre faptul că Lyndon B Johnson, cel care îi era succesor lui JFK, nu era străin de acest complot. relatează tabloidul britanic ”Daily Mail”.

Jackie era convinsă că vicepreședintele american, împreună cu oameni de afaceri din Sud, au pus la cale asasinatul de la Dallas, iar cel despre care s-a spus că ar fi fost un criminal singuratic - Lee Harvey Oswald – era de fapt parte din această conspirație.

Ziarul britanic amintește că Johnson a fost senator și guvernator de Texas, și a preluat fotoliul de la Casa Albă, după uciderea lui JFK, până la finalizarea mandatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toate aceste înregistrări apar la 17 ani de la moartea fostei Prime Doamne a SUA, fiind făcute după tragedie, în 1963, în timpul convorbirilor purtate de aceasta cu istoricul Arthur Schlesinger Jr.

Aventurile cuplului

Jackie face mărturisiri și despre aventurile care au dezbinat cuplul prezidenţial. JFK o înşela frecvent cu o stagiară de 19 ani de la Casa Albă, ai cărei bascheţi i-ar fi găsit în dormitorul prezidenţial.

Fosta Primă Doamnă a Americii a avut şi ea aventuri. Cu actorul William Holden sau cu fondatorul Fiat, Giani Agneli.

Devenită, după moartea lui Kennedy, doamna Onasis, Jackie a dat ordin ca înregistrările să nu fie date publicității decât după 50 de ani de la moartea sa. Se pare că fosta soție a lui JFK se temea că aceste dezvăluiri i-ar fi putut transforma familia într-o țintă a răzbunării.

Fiica sa, Caroline Kennedy, a decis însă să le scoată la lumină mai devreme, în schimbul sumei de 10 milioane de lire sterline, notează ziarul britanic. Înregistrările vor fi difuzate de televiziunea americană ABC. <iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/T_uAnabeFjo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>