Dezvăluirile EVZ l-au făcut pe Silvian să-şi vândă acţiunile

Dezvăluirile EVZ l-au făcut pe Silvian să-şi vândă acţiunile

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), Silvian Ionescu, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că a vândut ieri pachetul de acţiuni pe care le deţinea la societatea comercială KVB, având ca obiect consultanţa pe probleme de mediu.

Decizia vine după ce, pe 9 martie, EVZ a prezentat conflictul de interese în care se află Silvian Ionescu, deţinând o funcţie în stat, dar şi acţiuni la o firmă care se ocupa de aceleaşi servicii pe care trebuia să le presteze Garda de Mediu.

Silvian Ionescu a refuzat să dezvăluie identitatea persoanei care a cumpărat pachetul său de acţiuni, spunând doar că este vorba de o femeie pe care a cunoscut-o, ieri, cu ocazia semnării contractului.

El a afirmat că pentru pachetul de acţiuni deţinut în KVB a obţinut "în jur de zece mii de euro". "Aceasta era valoarea nominală a acţiunilor", a spus Silvian Ionescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şeful GNM a susţinut că a luat decizia după ce a "cântărit" atent substanţa acuzaţiilor de incompatibilitate care au fost aduse în ultima perioadă în legătură cu participaţia sa în respectiva societate comercială.

Cursul evenimentelor

9 martie - Cotidianul "Evenimentul zilei" a prezentat conflictul de interese în care se afla Silvian Ionescu 10 martie - Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, i-a dat un ultimatum lui Silvian Ionescu, punându-l să aleagă între Garda de Mediu şi acţionariatul la compania KVB

12 martie - Silvian Ionescu a ignorat termenul de 24 de ore pe care ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, i le-a dat şefului Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu, pentru a alege între poziţia sa publică şi calitatea de asociat la firma KVB Economic, care consiliază OMV Petrom. Nici Nemirschi nu a mai insistat.