Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluirile EVZ, confirmate de Oprescu: Liviu Dragnea a blocat unirea ELCEN cu RADET
Dezvăluirile EVZ, confirmate de Oprescu: Liviu Dragnea a blocat unirea ELCEN cu RADET

Dezvăluirile EVZ, confirmate de Oprescu: Liviu Dragnea a blocat unirea ELCEN cu RADET

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a confirmat dezvăluirile făcute de „Evenimentul zilei”: ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, s-a opus aprobării unirii ELCEN-ului cu RADET în ultima ședință a Guvernului, ca să se răzbune pe Vanghelie.

 EVZ a dezvăluit, joia trecută, faptul că în PSD s-a decis să nu se mai voteze unirea celor două instituții, pe motiv că majoritatea aleșilor generali este controlată de proaspăt exclusul Marian Vanghelie. El ar fi putut astfel decide vânzarea energiei termice de la ELCEN. Oficial, Dragnea a cerut lămuriri, deși la Guvern s-au depus toate documentele, potrivit reprezentanțiilor Municipalității. „Ministerul Dez voltării mi-a cerut pe sistemul de avizare să prezentăm un plan de viitor, care sunt riscurile, matricea de risc şi aşa mai departe. Le-am făcut, leam prezentat”, a spus Sorin Oprescu.

Șefii ELCEN nu mai vor unirea

Mai mult, surse municipale au explicat, pentru EVZ, că nici șefii de la Electrocentrale București nu ar mai vrea să treacă în subordinea CGMBului, ei făcând lobby pentru ca RADET să treacă la Ministerului Economiei. Motivul: salariile la ELCEN sunt mult mai mari. Cert este că, bucureștenii au de suferit: pe 10 decembrie, conturile RADET ar putea fi blocate iarăși 100%, nu se mai pot repara avariile, bucureștenii riscând să rămână fără apă caldă și căldură.