Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluirile care spulberă credibilitatea Guvernului Cioloș. Într-o scrisoare către Grupul pentru Dialog Socia, ministrul Culturii spune ce grupuri de interese a deranjat prin acțiunile sale: Roșia Montană, Cathedral Plaza și miniștrii suspectați de plagi
Dezvăluirile care spulberă credibilitatea Guvernului Cioloș. Într-o scrisoare către Grupul pentru Dialog Socia, ministrul Culturii spune ce grupuri de interese a deranjat prin acțiunile sale: Roșia Montană, Cathedral Plaza și miniștrii suspectați de plagi

Dezvăluirile care spulberă credibilitatea Guvernului Cioloș. Într-o scrisoare către Grupul pentru Dialog Socia, ministrul Culturii spune ce grupuri de interese a deranjat prin acțiunile sale: Roșia Montană, Cathedral Plaza și miniștrii suspectați de plagi

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, dezvăluie că „a fost intimidat direct” de un coleg de guvern. Vlad Alexandrescu mai spune s-a pronunţat în favoarea retragerii imediate a titlurilor de doctor în cazuri de plagiat notorii, situație care i-a adus o adversitate din partea miniștrilor vizați.

Ministrul Culturii a trimis o scrisoare către Grupul pentru Dialog Social, în care aduce acuzații grave unor colegi din guvern. El spune că a deranjat prin acțiunile sale mai multe grupuri de interese și a dat două exemple: Roșia Montană și Cathedral Plaza. Ministrul evocă unele acțiuni de intimidare și spune că a fost chemat în Parlament să dea explicații și că a fost sunat de mai multe ori de oameni politici.

De exemplu, când a mers personal, în urmă cu o lună, să oprească dărâmarea casei Nanu Muscel din Piața Romană, a fost sunat de un coleg de guvern și au fost încercări de intimidare directă, apoi a fost convocat la o ședință de către fostul rector ASE.

Ministrul culturii menționează și că s-a pronunțat în favoarea retragerii titlurilor de doctor în cazul mai multor plagiate, ceea ce i-a adus admonestări din partea miniștrilor implicați.

De asemenea, ministrul culturii a organizat concursuri pentru ocuparea unor posturi de director în cazul mai multor muzee din București și a vrut să modifice ordonanța care reglementează accesul la concursuri în instituții de cultură, dar a întâmpinat o puternică rezistență.

În finalul scrisorii, ministrul îi solicită premierului o reacordare a încrederii pentru a-și continua mandatul, așadar este foarte posibil să nu mai demisioneze. (sursa: digi24.ro)

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu şi-a anunţat demisia miercuri, 27 aprilie, pe pagina sa de Facebook, după ce premierul Dacian Cioloş i-a cerut să renunţe la funcţie, decizia venind pe fondul interminabilului conflict de la Opera Naţională Bucureşti.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu a schimbat în ultimele săptămâni nu mai puţin de patru directori ai Operei: George Călin, Tiberiu Soare, Vlad Conta şi din nou George Călin. Călin a fost demis din nou de Ministrul Vlad Alexandrescu, joi, 21 aprilie, la solicitarea angajaţilor ONB, care au protestat faţă de repunerea în funcţie la Operă a unui manager corupt.

Problemele au apărut în urma neînţelegerilor dintre corpul de balet al ONB, în frunte cu coregraful Johan Kobborg şi fosta conducere a instituţiei de cultură, dirijorii Tiberiu Soare şi Vlad Alexandrescu.