Iată mesajul postat în cursul de ieri de către Rareș Bogdan, prin care promitea mari dezvăluiri:

Nu vom ierta pe nimeni. Deputați implicați! Cine sunt cei doi generali care protejau familia Condrea?! Încasări uriașe intre 25 si 30 a lunii pentru HEXI Pharma, Signum, HEXI Med, Health Services, Unilab, Universitar Farma, Medical Cleaning! Cum si de unde veneau banii din Trezorerie si cum arata RETEAUA MITEI. Cine făcea parte din CARACATIȚA lui Dan Condrea, Vergiliu Condrea, Anca Cristi, Viorel Bobaru, Ionuț Ardelean, Flori Dinu, Marilena Nedeloi si Felicia Bica cei ce coordonau ȘPĂGILE si capetele acestei adevărate REȚELE Infracționale a "halatelor albe"! Cine i-a protejat? Către cine mergeau cele 40 de "plicuri speciale" in fiecare luna!!!!????

În schimb, aseară am văzut la Realitatea TV o emisiune în care aceste dezvăluiri nu au mai apărut. S-a vorbit, este drept, despre legăturile dintre Sorin Oprescu și unul din acționarii Hexi Pharma, dar fără să se aducă dovezi concrete. Oreste Teodorescu a lansat o teorie potrivit căreia legăturile dintre cei doi s-au realizat înainte de 1989, prin implicarea regimului Iliescu și unui ofițer sovietic renumit, șef al Securității. 

"Tatăl lui Sorin Oprescu, Mircea Oprescu, general de securitate, a fost unul dintre șefii serviciului de dezinformare din Departamentul Securității Statului. Bunicul lui Dan Alexandru Condrea, ofițer de contrainformații militare, șeful Diviziei 70 Aviația Otopeni înainte de 1989, suspect că ar fi făcut parte din staff-ul militar care ar fi ordonant lichidarea militarilor de la Câmpina, chemați să apere Aeroportul Otopeni împotriva teroriștilor. În 1994, Sorin Oprescu era manager la Spitalul Universitar", a spus Oreste. 

"Tatăl lui Alexandru Condrea, Virgiliu Condrea, înființează în incinta spitalului sediul a ceea ce urma să devină mega compania Hexi Pharma. Dacă legăm de faptul că imediat ce vine la putere Iliescu, după 1992, una dintre primele acțiuni ample și foarte complexe pe care regimul Iliescu o întreprinde a fost o restaurație a unui sistem bolșevic-securistic, dar pe o aripă independentă de cea a lui Ceaușescu, pe aripa KGB. Mircea Oprescu, tatăl lui Sorin Oprescu, a fost racolat personal de Alexandru Nicolschi, alias Boris Grunberg. Cam la ce nivel de informație și de putere în 1994 se afla proaspătul manager privat Sorin Oprescu", a continuat acesta.

Totodată, potrivit jurnalistului, Serviciul Român de Informații (SRI) ar fi știut despre faptul că firma Hexi Pharma vinde dezinfectante diluate spitalelor din România și, cu toate acestea, instituțiile abilitate nu au fost informate.

"Cătălin Tolonan a susținut în ancheta sa că serviciile de informații au știut de lucrurile astea din 2010, dar nici DNA și nici DIICOT nu au primit o informare până acum. Așa că vreau să pun două întrebări. Câți dintre soții/soțiile generalilor activi care conduc serviciile secrete sunt în sistemul sanitare? Câți dintre soții/soțiile magistraților care se află în vârful sistemului judiciar au parteneri care lucrează pe contracte în sistemul sanitar?", a conchis Oreste.