Evenimentul Zilei > International > Dezvăluiri TERIBILE. Un marinar britanic aruncă în aer SECRETE DE STAT. Submarinele Trident, ”un DEZASTRU gata să se producă”
Dezvăluiri TERIBILE. Un marinar britanic aruncă în aer SECRETE DE STAT. Submarinele Trident, ”un DEZASTRU gata să se producă”

Dezvăluiri TERIBILE. Un marinar britanic aruncă în aer SECRETE DE STAT. Submarinele Trident, ”un DEZASTRU gata să se producă”

Un marinar, William McNeilly, a postat online un document care critică măsurile de securitate ce vizează programul de submarine Trident. McNeilly, care susţine că este inginer tehnician de submarin şi a fost în patrulă cu HMS Victorious în acest an, a descris programul ca "un dezastru gata să se producă".

McNeilly, care a reușit, între timp, să fugă, susţine că există riscuri de incendiu şi scurgeri la bordul submarinelor și adaugă că testele de securitate sunt inadecvate atunci când submarinele se află la doc în Faslane, conform Mediafax.

"Scopul meu este să ofer o imagine de ansamblu a ceea ce am văzut şi să distrug imaginea falsă a unui sistem perfect pe care o au cei mai mulţi", afirmă el.

Marina a confirmat că McNeilly este membru al unuia dintre serviciile navale şi că este "îngrijorată în legătură cu locul unde se află acesta şi cu starea sa". Cu toate acestea, marina britanică a respins însă acuzaţiile și a afirmat că acestea sunt "nişte opinii personale subiective şi nefondate, făcute de o persoană din eşalonul inferior".

"Marina britanică tratează extrem de serios securitatea ţării şi siguranţa nucleară şi anchetăm atât subiectul, cât şi publicarea neautorizată a acestui document", a precizat o purtătoare de cuvânt.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.