Dezvăluiri incendiare în cea mai nouă carte propusă de Editura RAO – „Mai sunt judecători la Berlin”, de Dan Radu Rușanu.

Volumul, scris în timpul detenției, este și o mărturie a experienței trăite de autor, experiență desprinsă parcă din Procesul lui Kafka.

Portretele unor personaje publice precum Crin Antonescu, Traian Băsescu, Gheorghe Funar sau Theodor Stolojan dau savoare cărții.

„Ca unul care am făcut parte din clasa politică timp de 24 de ani, am încercat să relatez în paginile acestei cărţi acţiuni și fapte reale ale unor lideri politici care au influenţat scena politică din România la un moment dat, cu bune și cu rele, cu plusuri și cu minusuri. În unele cazuri, acţiunile și influenţa acestora se resimt și astăzi. Nu am încercat să mă ascund după nume fictive sau după iniţialele personajelor, majoritatea lor lideri politici cunoscuţi, pentru că multe dintre faptele relatate au fost de notorietate la vremea respectivă, și tocmai de aceea trebuie menţinute în atenţia cititorului acestei cărţi. Poate doar percepţia mea ca participant direct în cele mai multe cazuri să difere de a celorlalţi ori de cele relatate de presă. Sau, cum spun chinezii: «Dormim toţi în aceeași încăpere, dar visăm diferit».” – autorul, în prefața cărții Mai sunt judecători la Berlin (Editura RAO)

Dezvăluiri teribile din lumea politicii ale lui Dan Radu Rușanu, fost vicepreședinte PNL, omul care după doi ani de procese, 4 luni de arest preventiv și 3 luni de arest la domiciliu, a fost achitat.

„Dan Radu Rușanu, finanțist și om politic, membru al Partidului Național Liberal din ianuarie 1990, «eminența cenușie» a partidului și negociatorul desemnat de toate conducerile PNL în relația cu celelalte partide. În mai 2013, s-a autosuspendat din partid, ca urmare a nominalizării sale de către Parlament în funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). În 2014, printre alte măsuri, ASF a introdus administrarea specială la S.C. Astra Asigurări, prilej cu care președintele României la acea vreme, Traian Băsescu, a afirmat: «Dacă au introdus Astra într-o astfel de procedură în mod nejustificat, cred că ar trebui să fie consecințe…». «Consecințele» au urmat la numai cinci zile după acuzația de incompetență adusă de către președintele României lui Dan Radu Rușanu: pe 25 februarie 2014, acesta a fost arestat. Prilej cu care și-a propus să devină nu neapărat scriitor de închisoare, ci autorul acestei cărți despre ceea ce înseamnă culisele puterii în România postdecembristă, scrisă cu un real talent de povestitor. O carte cât un bun roman politic contemporan.“ – Constantin Munteanu

Dezvăluiri incendiare în cartea „Mai sunt judecători la Berlin”