Liderul senatorilor PSD a fost întrebat dacă se va demara procedura de suspendare a lui Klaus Iohannis, și a răspuns: "În niciun caz. Pentru a merge la suspendare, ar trebui Încălcări grave ale Constituției".

Răspunsul acestuia a provocat o reacție dură a avocatei Ingrid Mocanu: "Este foarte grav ce spuneți!" i-a spus aceasta, insistând că refuzul revocării este motiv de suspendare și acesta trebuie suspendat, întrucat înseamnă că acceptă "abuzurile" făcute.

Senatorul PSD a declarat de asemenea că, potrivit legii în vigoare (Legea 303/2004 – n.r.), președintele nu este obligat să accepte automat propunerea de revocare.

"Ba da, este obligat!" a insistat din nou Mocanu. "Ați citit articolul? s-a răstit acesta la Șerban Nicolae.

Acesta a replicat: "E părerea dvs, președintele nu poate fi obligat, dacă ar fi obligat atunci nu ar mai fi pus în situatia să semneze, ar fi un notar, un postaș care pune o ștampilă".

"Președintele nu poate fi obligat. Nu aș face speculații, e prea devreme, încă nu s-a dat avizul CSM care mă aștept să fie covarsitor negativ. Luju își poate permite să facă speculații, eu nu, dar prin natura funcției nu vreau să dau sfaturi sau să ofer alternative" a spus Nicolae, pentru HotNews.