Evenimentul Zilei > Actualitate > DEZVĂLUIRI. Poliţistul care l-a prins pe SULTANUL VEIOZELOR era să fie UCIS aproape de locul în care a fost LOVIT MORTAL colegul său Ghorghe Ionescu. Adolescentul după care s-au tras 17 focuri de armă, în faţa instanţei pentru ARESTARE PREVENTIVĂ
DEZVĂLUIRI. Poliţistul care l-a prins pe SULTANUL VEIOZELOR era să fie UCIS aproape de locul în care a fost LOVIT MORTAL colegul său Ghorghe Ionescu. Adolescentul după care s-au tras 17 focuri de armă, în faţa instanţei pentru ARESTARE PREVENTIVĂ

DEZVĂLUIRI. Poliţistul care l-a prins pe SULTANUL VEIOZELOR era să fie UCIS aproape de locul în care a fost LOVIT MORTAL colegul său Ghorghe Ionescu. Adolescentul după care s-au tras 17 focuri de armă, în faţa instanţei pentru ARESTARE PREVENTIVĂ

La două săptămâni după ce au tras cu pistoalele după şmecherul cu Mercedes, interlopul Crăişor Mitrache, zis “Seif”, din clanul Belgienilor, poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei au tras, vineri noaptea, alte 17 focuri de armă după un adolescent de 16 ani, aflat la volanul unui BMW. Puştiul care conducea sub influenţa drogurilor este un teribilist din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov. El a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 cu propunerea de arestare preventivă şi va răspunde penal pentru faptele sale. Poliţistul care l-a prins, după o urmărire ca în filme prin Bucureşti, este acelaşi care a pus mâna şi pe Abdullah Ataş, afaceristul turc care l-a accidentat mortal pe colegul său de la Rutieră, Gheorghe Ionescu. Agentul a scăpat cu viaţă după ce a fost lovit cu maşina de adolescent, chiar în apropiere de tragedia care a avut loc pe 2 august 2015.

Aventura puştiului care, la doar 16 ani şi jumătate, s-a urcat la volanul maşinii tatălui său şi a plecat, la plimbare, prin Bucureşti, a fost la un pas să provoace o tragedie. “Evenimentul zilei” a aflat că el se numeşte Florin Nicu Ştefan şi este din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov. Totodată, oficiali din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei ne-au declarat că cel care l-a prins a fost agentul principal Adrian Ciubotariu. Poliţistul a fost la un pas să îşi piardă viaţa după ce a fost lovit de maşina fugarului, la fel ca şi agentul de la Rutieră Gheorghe Ionescu, accidentat mortal de afaceristul turc Abdullah Ataş, în vara anului trecut. Culmea este că agentul Ciubotariu este cel care a pus mâna pe “Sultanul veiozelor”, după ce acesta i-a omorât colegul, chiar la câteva sute de metri distanţă de locul în care el a fost lovit de adolescent.

Incidentul de la bariera CFR, unde a fost accidentat mortal finul lui Gigi Becali

Înainte de a fi prins,  adolescentul a fost depistat, vineri noaptea, în jurul orei 1.00, de echipaj de poliţie, în timp ce se afla la volanul autoturismului marca BMW Seria 5,  cu numere de înmatriculare de Spania, pe Calea Moşilor, din Capitală. În dreapta sa, era fratele lui, în vârstă de 26 de ani. În momentul în care poliţiştii au pornit semnalele luminoase autoturismul suspect a întors brusc. Apoi, a început o urmărire pe străzile din Capitală. De pe Calea Moşilor, BMW-ul a virat la dreapta pe strada Mihai Eminescu pe traseul strada Viitorului – bulevardul Ştefan cel Mare – strada Barbu Văcărescu – şoseaua Fabrica de Glucoză – Şoseaua Petricani, până în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată dinspre Pipera – pe o distanţă de aproximativ 8 kilometri, transmite News.ro. Acolo barierele duble începuseră să coboare. Adolescentul a încercat să forţeze trecerea, însă barierele sunt dispuse pe toată lățimea drumului fără ca maşinile  să aibă posibilitatea să se strecoare. În acel loc a murit finul lui Gigi Becali, afaceristul Nae Nicolae, lovit de tren, în luna iulie a anului 2013.

Rănit, poliţistul a continuat urmărirea

BMW-ul a fost ajuns din urmă de un echipaj de poliţie rutieră format din doi poliţişti care s-a oprit la distanţă de câţiva metri de maşina urmărită. Unul dintre ei era agentul Adrian Ciubotariu, au precizat sursele EVZ. Atunci când cei doi poliţişti s-au dat jos şi s-au apropiat ca să îl imobilizeze pe şofer acesta a întors brusc maşina şi a accelerat puternic. Sursele EVZ au relatat că, în timpul acelei manevre, poliţistul de la rutieră a fos lovit puternic la piciorul stâng. S-a ales cu o fractură de calcaneu şi o contuzie forte la gamba stângă. În timp ce maşina demara în trombă pe lângă poliţişti, celălalt agent a tras patru focuri de armă în aer. Apoi, amândoi agenţi au mai tras 13 gloanţe spre maşină, fără ca adolescentul să încetineze. În ciuda durerii, agentul Ciubotariu s-a uract, iarăşi, în autospeciala de poliţie şi a plecat în umărirea fugarului.

Încolţit, strategic, la marginea Bucureştiului

BMW-ul şi-a continuat deplasarea însă, între timp, mai multe echipaje au fost alertate şi au pornit în urmărire. Sesizând pericolul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi şoferi sau pietoni, poliţiştii de la Brigada Rutieră au acţionat în aşa fel încât să îl determine pe Florin Nicu Ştefan să se îndrepte spre ieşirea din Bucureşti. Astfel, puştiul teribilist a fost încolţit pe şoseaua Colentina, în apropiere de Parcul Plumbuita. Nu mai puţin de zece maşini de poliţie au ajuns la faţa locului. Obligaţi să oprească, cei doi ocupanţi ai autoturismului s-au dat jos şi s-au predat. Abia atunci, poliţistul rănit a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. După ce au fost prinşi cei doi ocupanţi ai BMW-ului, s-a aflat că fratele lui Florin Nicu Ştefan fusese cercetat pentru mai multe furturi.

Fumase cannabis

Adolescentul de 16 ani le-a declarat poliţiştilor că furase maşina tatălui său din localitatea ilfoveană Afumaţi, băuse două beri şi fumase „iarbă”. El a fost tansportat la Institutul Naţional de Medicină Legală unde probele de salivă au indicat prezenţa tetrahidrocanabinolului (THC), substanţa cu efecte psihoactive din plantele de cannabis.

A scăpat cu zile

Locul unde a fost lovit poliţistul vineri dimineaţă se află la doar 700 de metri de intersecţia străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, acolo unde, pe 2 august 2015, afaceristul Abdullah Ataş l-a lovit mortal cu maşina pe poliţistul Gheorghe Ionescu. Aşa cu reiese din rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată de procuror, afaceristul turc, zis şi “Sultanul veiozelor”, şi-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 kilometri, iar la intersecţia şoseaua Pipera- şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul volanului şi a părăsit carosabilul, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil. Cel care l-a urmărit până acolo şi l-a scos din maşină a fost agentul Adrian Ciubotariu. Poliţistul se află, acum, în concediu medical, în urma leziunilor suferite. A avut, totuşi, norocul să se întoarcă acasă, alături de soţie şi de copilul lor.