Vlad Voiculescu, acuzat de Guvern de fals și uz de fals. Ce spune Cîțu

Florin Citu, Ludovic Orban, PNL

În urma dezvăluirilor de luni, aflăm că după ce Corpul de control al premierului Florin Cîțu, a sesizat procurorii în legătură cu ceea ce a depistat în urma verificărilor la ministerul Sănătății, situația devine extrem de complicată şi nu ar fi singura.

Corpul de control al premierului a transmis la DIICOT informațiile privind modul în care conducerea Ministerului Sănătății a cerut unui consilier onorific al ministrului, Ștefan Voinea, să acceseze Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV).
Accesul la registru, care are o protecție specială, s-a făcut în mod absolut neautorizat. Accesarea s-a făcut de pe un IP privat, de pe un laptop privat, care nu avea autorizație de acces, iar încercările au fost depistate de STS.

Vlad Voiculescu, acuzat de Guvern de fals și uz de fals

„În cazul acesta vorbim despre verificări efectuate de Corpul de control al premierului, unde există și niște specialiști. Acești specialiști au realizat verificările respective după ce domnul colonel Valeriu Gheorghiță l-a informat pe premierul Cîțu că sunt niște probleme cu niște date care se doresc a fi accesate, cerute și care ar trebui validate și de factorii cu răspundere din minister și că s-ar fi și întâmplat lucrul acesta pentru că cineva din Ministerul Sănătății ar fi accesat și ar fi pus pe platformă date care proveneau din Registrul Electronic Național de Vaccinări, date care degeaba spune domnul fost ministru al Sănătății că ele ar fi fost de fapt publice. Cei din Corpul din control au evidențiat că erau date care nu ar fi trebuit să apară public, cum ar fi centrele de vaccinare ale unor instituții ale statului cu un regim ceva mai special ce ține de siguranța statului. Din această manevrare a datelor în public s-a indus ideea că persoane neeligibile au fost vaccinate în acele centre”, a declarat jurnalista Adina Anghelescu.

Potrivit Corpului de control al premierului, „în urma solicitărilor repetate ale reprezentanților Ministerului Sănătății, la data de 20.01.2021, INSP a acordat accesul Ministerului Sănătății la RENV pentru o interfață separată, care conține doar date numerice, utilizând contul: monitorizare_minister”.

„Erau patru persoane care puteau accesa printr-un cont anume, monitorizare_minister”

Parola pentru cont i-a fost dată consilierului lui Vlad Voiculescu, Ștefan Voinea, la presiunea domnului Vlad Voiculescu, presiune care ar fi fost făcută asupra celor de la INSP.

Şi continuă: Există indicii la dosar cum că această presiune ar fi fost realizată pentru ca parola să-i fie dată domnului Ștefan Voinea, care în calitate de consilier onorific se ocupa și așa-zisul proiect de transparentizare a unor date. Numai că nu toate datele sunt transparente și nu toate datele au acel regim pe care vroia domnul Vlad Voiculescu să-l verse în public și să demonstreze ce tare ministru este el și cum în loc de pandemie pe el îl interesa transparentizarea aceasta ca să arate cu degetul eventual înspre alte instituții și nu către problemele reale ale României la acel moment”, a mai arătat Adina Anghelescu în emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3, moderată de Radu Tudor.

Florin Cîțu, despre înființarea comisiei de la Ministerul Sănătății: Arată ca un fals în acte

Florin Cîțu a declarat că acesta este începutul, sunt încă mai multe lucruri de investigat: „Acum arată ca un fals în acte, ca un document care a fost creat după. Acolo sunt mai multe lucruri, le investigăm pe toate”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că nu exclude varianta unei greșeli. Duminică, un membru USR-PLUS a prezentat un document, care ar fi dovedit faptul că premierul a mințit atunci când a spus că nu știa despre comisia de anchetă înființată de fostul secretar de stat Andreea Moldovan.

Ulterior, reprezentanții ministerului au demarat o anchetă, la solicitarea premierului, și au scos la iveală mai multe aspecte care aruncă semne de întrebare asupra demersului fostului secretar de stat.