Deputatul Sorin Bota a dezvăluit motivele pentru care a votat guvernul Orban, acesta reacționând la acuzațiile care i-au fost aduse, și anume că ar fi trădat PSD .

Într-un comunicat de presă, Sorin Bota precizează că nu mai este membru PSD de două săptămâni, el fiind parlamentar independent,  neafiliat unui grup politic. Deputatul Sorin Bota afirmă că adevărații trădători ar fi cei care se află la conducerea PSD, inclusiv cei din CExN, el spunând că nu poate fi de partea lor, scrie dcnews.ro. În comunicatul de presă transmis, deputatul Bota mai spune că  ”aceștia sunt trădători față de românii care au votat un program îndrăzneț, ambițios și pe care ei i-au batjocorit”.

Sorin Bota spune că au fost numite în instituțiile statului persoane care nu erau competente .Deputatul mai spune că i s-au impus puncte de vedere cu care nu era de acord și care nu erau conform programelor politice ale PSD . Deputatul Sorin Bota a fost exclus din PSD după ce a votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă .