Așa cum a anunțat, în exclusivitate evz.ro,  Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, va fi mutat de la Penitenciarul Rahova. El a fost citat, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, alături de Cristi Borcea, fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo București. Cei doi au depus, în noiembrie 2019, o contestație în anulare la condamnările primite în dosarul retrocedărilor de pe Litoral.

Procesul s-a amânat, iar cei doi nu și-au mai făcut apariția în fața Instanței Supreme.

„Am cerut alt termen la Înalta Curte. Nu a putut să meargă (Radu Mazăre n.r.). Se mută la alt penitenciar. Luni”, a dezvăluit, în exclusivitate pntru evz.ro, Lizeta Haralambie.

Inițial, surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor au declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, că este puțin probabil ca Radu Mazăre să fie transferat la Penitenciarul Poarta Albă, cel mai aproape de casa lui, datorită pedepsei mari și a faptului că pușcăria nu este încadrată ca și regim de maximă siguranță. În consecință, cele două opțiuni rămase au fost Penitenciarul Slobozia sau Penitenciarul Tulcea.

În cele din urmă, Lizeta Haralambie a lămurit misterul: Radu Mazăre va fi transferat la Penitenciarul Slobozia.

Astfel, Radu Mazăre a obținut, în cele din urmă, transferul la alt penitenciar deși, în iunie 2019, o cerere similară a fost respinsă de o comisie de la Penitenciarului Rahova care a decis că Radu Mazăre va rămâne cel puțin până în 2021 în această pușcărie.

Lizeta Haralambie adăugat, sâmbătă, la Antena 3, că cererea de transfer a lui Radu Mazăre a fost transmisă în luna ianuarie și a fost aprobată recent, urmând ca transferul să se facă, cel mai probabil, luni sau marți.

„Aceasta a fost prima cerere. Se mută la alt penitenciar, la Slobozia. Cererea a fost solicitată de Radu Mazăre, deoarece familia are domiciliul în Constanța, atât mama, cât și cei doi frați care se ocupă de el. Din Constanța până în București, respectiv Rahova, fac vreo 4 – 5 ore, până la Slobozia fac o oră jumătate – două ore. El a solicitat acest lucru, nu prin instanță, a făcut cerere prin avocat către Administrația Națională a Penitenciarelor, în luna ianuarie, și a fost aprobată acum. (…) Am așteptat să vedem dacă este loc sau nu este loc (…) Probabil în cursul zilei de luni (se va face transferul – n.r.), nu știm exact. A fost cererea aprobată, probabil în cursul zilei de luni sau marți. Așteptăm să se facă transferul. Deocamdată a fost aprobată cererea”, a declarat avocatul.

Lizeta Haralambie a spus că Radu Mazăre cerut transferul la Slobozia deoarece fostul edil ispășește pedeapsa în regim închis, iar Slobozia este cel mai apropiat penitenciar de acest fel de Constanța.

Avocatul a mai spus că, în prezent, Radu Mazăre își ocupă timpul citind foarte mult și socializând.