Evenimentul Zilei > Justitie > Dezvăluiri despre mafia dosarelor, făcute de un procuror pentru soția unui inculpat
Dezvăluiri despre mafia dosarelor, făcute de un procuror pentru soția unui inculpat

Dezvăluiri despre mafia dosarelor, făcute de un procuror pentru soția unui inculpat

Dezvăluirile incendiare continuă să vină de pe casetele celor care au înregistrat și au dat publicității convorbiri cu procurorul Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești. România TV a difuzat un dialog dintre soția unui inculpat si magistratul Mircea Negulescu.

Potrivit postului România TV, înregistrarea este a unei convorbiri telefonice între procuror și soția unui inculpat care ar fi făcut denunț împotriva lui Negulescu. Inculpatul este Constantin Vlad, acuzat de mai multe fapte de șantaj, în legătură cu afaceri cu material lemnos. Telefonic, Negulescu ar fi încercat să îl determine pe Vlad să renunțe la denunț. Mai mult, în această transcriere se observă că procurorul susține că dosarul era făcut ca să fie închis și redeschis împotriva dușmanilor lui Vlad.

”Dosarul a ajuns la Papici”

În înregistrare, procurorul o ”instruia” pe Monica Vlad cum să îl determine pe soțul ei, Constantin Vlad, zis Șomerul,  să își retragă o plânegere formulată împotriva lui. ”L-a pus pe ăla, Vasile George, să mă denunțe și a dat o declarație împotriva mea că l-am cercetat abuziv. Dosarul a juns la Papici (Lucian Papici, fost șef în DNA central n.n.) , pe cine a pus aia să mă verifice”, spunea procurorul.

”Bărbatul ei nu avea nici liceul. Știu că s-a discutat despre cum să închidă  dosarul. Fie fapta nu exisită, fie avea autori necunoscuți. (este vorba de dosarul în care era cercetat Vlad Constantin, dosar început de Negulescu, când lucra în altă structură a Parchetului n.n.) Câți arbori au fost furați, tăiați? S-a dus să dea declarații mincinoase, ăla a dat declarații false. Poate să scrie ce vrea. Mă simt rău că a putut să creadă asemenea lucuri , mă bătea Dumenzeu să-l determin să facă așa ceva. I-am spus lui Mihai, ofițerul meu, umbra mea. Negulescu a zis că îl crede pe Manole. I-am spsu că mai sunt patru copaci de tăiat. Nebunii pot să spună ce vor”.

Mircea Negulescu: I-am spus: ”Vrei să fii liber până în Crăciun? Eşti liber dacă faci asta”. I-am explicat de Manole, ăsta. Manole are să vă dea o grămadă de bani. Nu e mai bine să stea în puşcărie?

Soție:  Dacă e Costin în puşcărie noi nu putem să facem demersuri să luăm banii?

Mircea Negulescu:  Ba da. Îi picură cineva în ureche tot felul de lucruri ca să se ajungă la mine.

Soție: Nu o să facă nimeni nimic, domnu’ Negulescu.

Mircea Negulescu:  Ţinta nu e el. E un instrument pe care ăştia vor să îl folosească. Eu sunt coleric. L-am lăsat să se descarce fără să spun nimic. Şi-a revenit pe urmă. Vlad, soţul dumneavoastră, mă vede pe mine duşman. Am aceste remuşcări. Când a venit prima dată nu trebuia să și ascult. Îmi spunea că am un caracter infect, că s-a închinat la icoane false, că eu eram o icoană falsă.

Soție: El aşa de mult s-a agăţat de dvs. Aţi fost ca o icoană pentru el.

Mircea Negulescu:  Când pleci dintr-o instituţie în alta nu poţi lua dosarele după tine. L-a păcălit Manole, nu ştiu ce i-a spus. Pe mine nu m-a anunţat nimeni că s-au tăiat copacii ăia. Eu vreau să văd ce urmăreşte Manole. Manole e un escroc. Este o minciună că Manole mi-ar fi dat un mesaj. În momentul zero eram în pădure dacă ştiam că se taie copacii.

Soție: Mie mi-a spus Manole că a anunţat.

Mircea Negulescu:  Minte! Minte cu neruşinare. De atunci el nu mă mai caută. A vrut să smulgă de la mine ceva. Ce să îi spun eu lui Manole. Eu nu am făcut nimic compromiţător.  Eu am arestat jumătate de ţară. Ce să fac eu cu Adi Mincu. Nu mai vrea să vorbească cu mine. A zis că să nu mai audă în viaţa lui de mine. Faci ce crezi tu de cuviinţă.

Soție: E lanţul slăbiciunilor.

Mircea Negulescu:  În dosarul Papici unde s-au dus în puşcărie o grămadă. Au fost mulţi. A fost cu ajutorul lui Vlad. S-a ştiut cine mă ajută pe mine.  Ăsta nu e şantaj. El nu înţelege lucrurile astea. El se consideră la puşcărie că spune că eu nu am vrut să soluţionez cele două dosare.

Soție: El avea o oarecare suspiciune. Ştia că aţi fost anunţat de tăierea arborilor.

Mircea Negulescu:  Mă jur pe copiii mei. Mă duc la 10 detectoare de minciuni că nu am ştiut. Să mă ducă la puşcărie pentru Adi Mincu şi pentru deputatul lui Moş Crăciun? Deputatul ăsta George Ionescu…Eu nu amestec niciodată lucrurile astea. Pe Văduvan îl ştiu de 20 de ani. Eu nu fac aşa ceva. Cum să protejez eu infractorii. Cu ce să mă ajute pe mine un deputat PNL? Un vagabond. Eu nu am vorbit cu nimeni ca să-l protejez pe Vlad şi pe mine. L-au făcut pe Vlad de comandă. Acest Manole e un nesimţit ordinar. Eu l-am pus pe Vlad să pună camere de luat vederi în pădure?

Soție: S-a dus şi cu un domn Nedelcu în pădure. Noi avem poze.

Mircea Negulescu:  Mie îmi e milă că Vlad e în situaţia asta. Să scrie ce vrea el. E problema lui. Mă simt rău că a putut să creadă asemenea lucruri, că a putut să gândească aşa ceva. Eu nu pot să fac aşa ceva, că mă bătea Dumnezeu. E inimaginabil. Nu am putut discuta cu el.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: