Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru anchetele sale despre plagiate, a scris pe contul său de Facebook despre legătura dintre Vasile Dâncu – fostul vicepremier în Guvernul Dacian Cioloş – şi Serviciul Român de Informaţii (SRI).

 „M-am dumirit cum sta treaba cu Vasile Dincu, care zicea sus si tare ca nu a fost directorul Scolii Doctorale a Academiei Nationale de Informatii a SRI. E drept, nu a fost seful Scolii Doctorale, ci a fost timp de patru ani (2011 – 2015) directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat, care inseamna organismul de conducere al unei scoli doctorale.

Functia de director al Scolii Doctorale este echivalenta cu cea de director de departament, pe cand cea de director al CSUD este, potrivit legislatiei, echivalenta cu cea de prorector. O pozitie echivalenta cu cea de prorector la Academia SRI, pe vremea bunului sau prieten Maior, parca il coafeaza mai bine pe domnu' Dincu. Ce nu il coafeaza, insa, este ca in perioada in care a condus CSUD, la ANI a SRI s-au produs cele mai multe plagiate dovedite dintr-o institutie academia din Romania”, a scris jurnalista Emilia Șercan pe contul său de Facebook.

Foto Vasile Dâncu