Ca toţi scenariştii de la Hollywood, David Armitage vrea să fie bogat şi celebru. Dar, timp de 11 ani, nu are parte decât de eşecuri. Însă, brusc, dă lovitura – unul dintre scenariile sale este cumpărat de o televiziune, urmând să se facă un serial după el, care se va dovedi un mare succes.
Viaţa lui David se schimbă radical: orbit de faima pe care a dobândit-o peste noapte, îşi schimbă Volvo-ul de pe vremea lui Reagan cu un Porsche nou-nouţ, îşi părăseşte soţia şi copilul pentru o producătoare extrem de ambiţioasă, care însă îşi urmăreşte doar propriile interese. Destinul lui ia o turnură ciudată când un miliardar, mare amator de filme, pe nume Philip Fleck, îi propune o colaborare neobişnuită. Dependent de succes, David muşcă momeala şi se trezeşte că a făcut, de fapt, un pact cu diavolul, care îl aruncă pe neaşteptate în întunecată jungla hollywoodiană".
Astfel arată prezentarea celui de-al patrulea roman de Douglas Kennedy, "Tentaţia", publicat în limba română la editura Trei. O poveste de succes
Destinul scriitorului Douglas Kennedy este unul nomad prin excelenţă. S-a născut în Manhattan în 1955, dar a călătorit enorm, locuind mai mulţi ani în Australia, apoi în Irlanda.
După câteva piese radio pentru BBC şi o piesă de teatru, a publicat o carte de memorii de călătorie dedicată experienţelor sale în Egipt, intitulată "Beyond the Pyramids".
A urmat o perioadă jurnalistică în care a scris pentru publicaţii importante ca "The Sunday Times", "The Sunday Telegraph", "The New Statesman", precum şi pentru ediţiile britanice ale revistelor "Esquire" şi "GQ". A debutat în proză cu romanul "Dead Heart", în 1994. Romanele sale – "The Big Picture", "The Job", "Leaving the World", "The Pursuit of Happiness", "A Special Relationship", "State of the Union", "Temptation", "The Moment", "Woman in the Fifth" – traduse în peste 22 de limbi, au înregistrat un succes uriaş de piaţă.
REACŢII
Elogiat de presă
"La fel ca în romanele anterioare, «Jocurile destinului» şi «Identităţi furate», Kennedy se dovedeşte a fi un povestitor amuzant şi plin de viaţă. Poveştile sale de dragoste sunt mature – şi, de obicei, eşuează – , fiind alimentate de o sensibilitate emoţionantă, la fel ca în romanele lui John Irving. Protagoniştii din «Tentaţia» – de la magnaţi din lumea filmului la oncologi – trec în permanenţă prin crize şi au tot felul de dileme", titra "The Independent".
DRAMĂ
Poveste israeliană
"În timp ce Iolek Lifshitz încearcă să-şi ţină fiii aproape, în kibbutzul Granot, aceştia caută să evadeze cu orice preţ. Fiul cel mic, Amos, alege o carieră militară în locul celei de agricultor, iar fiul cel mare, Ionatan, prizonierul unei căsnicii nefericite, fuge din kibbutz cu gândul de a trece graniţa în Iordania, atras de mirajul oraşului săpat în stâncă, Petra".
Astfel arată acţiunea romanului "Odihnă desăvârşită", de Amos Oz, apărut la Humanitas Fiction. SCIENCE FICTION
"Timpul dezarticulat"
O ofertă în ton cu sezonul
Cu ocazia Valentine’s Day şi de Dragobete, editura Art oferă un pachet format din trei cărţi, reunite sub titlul "Iubirea dilematică":
Preţul pachetului se ridică la 46, 74 de lei. Considerată una dintre cele mai originale şi puternice cărţi ale autoarei de Nobel Toni Morrison, "Paradis" este un cub Rubik în care dincolo de culoarea pielii se ascund nenumărate jocuri politice, sociale, emoţionale. CHICK-LIT
Cum să exişti în mediul virtual
Săptămâna aceasta, în colecţia "Chic" de la Polirom apare primul chick-lit scris de o autoare de origine română: este vorba despre romanul "Viaţa mea pe net/ My Life on Craigslist" de Alexandra Ares, cunoscută cititorilor autohtoni datorită, mai ales, romanului său de debut: "Visătoarele/ Dream Junkies", tradus în urmă cu patru ani în limba română.
Noua carte a Alexandrei Ares, unul dintre titlurile finaliste peste Ocean la "USA Best Books 2011", are toate datele unei cărţi îndrăzneţe.