DEZVĂLUIRI: Cum a reuşit această SECTĂ să PĂCĂLEASCĂ oamenii | VIDEO

În 1987, această Biserică declarase venituri de 500 de milioane de dolari, dar foşti membri au declarat că aproape aceeaşi sumă a fost expediată în paradisuri bancare...

Divorţul actriţei Katie Holmes de Tom Cruise - înfocat adept al Bisericii Scientologice, este cel care a readus în prim plan controversele din jurul acestei „dogme religioase”: Biserica Scientologică.  

Această Biserică pare să fie principalul motiv care a determinat-o pe Katie să depună actele de divorţ. La momentul respectiv, când a divorţat, actriţa a declarat că se teme că devotamentul lui Tom Cruise pentru Biserica Scientologic ar putea să o afecteze pe fiica lor, Suri.

Anchetată pentru trafic

Tom Cruise este perceput de către membrii bisericii drept „noul Hristos al scientologiei". Nicole Kidman, la divorţul din 2001 de Cruise, a precizat că „au existat neînţelegeri datorită apropierii excesive a lui Tom de Biserica Scientologică”. FBI-ul se "interesează" de multă vreme de scientologi, Biserica fiind anchetată pentru trafic de fiinţe umane şi muncă forţată. "Tom Cruise este starul pentru care scientologii pedepsiţi de capii bisericii muncesc ani de zile pe o nimica toată, 50 de dolari pe săptămână, dacă nu pe degeaba", arăta revista americană The New Yorker.

Puţină lume ştie faptul că Tom Cruise a vrut iniţial să devină preot, dar căile Domnului au fost întortocheate. În 1990 a aderat la Biserica Scientologică, despre care ale cărei învăţături credea că îl vor ajuta să scape de dislexie - slăbirea capacităţii de a citi corect. Unul dintre centrele de prestigiu ale scientologiei este Hollywoodul, unde celebrităţile se adună în cluburi speciale dedicate lor. Tom Cruise nu este singurul. John Travolta, Kirstie Alley, Mimi Rogers, Priscilla Presley, Anne Archer, pianistul de jazz Chick Corea şi alţii sunt înrolaţi în această organizaţie care nu se clatină  încă sub loviturile oponenţilor ei.

Paradisuri bancare

David Ichbia - primul biograf al lui Bill Gates, era scientolog, Greg Jensen-unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Bill Gates era şi el scientolog, iar una din principalele firme ale imperiului Microsoft şi Executive Software s-a declarat oficial scientologică. "Discursul" acestei Biserici este bine primit de multe companii multinaţionale, fapt dovedit de lungile liste de clienţi care utilizează, spun scientologii, "tehnicile” lor de studiu: General Motors, Citroen, Lancome, Mobil Oil, Epson, Volkswagen etc. Scientologii pretind că au peste şase milioane de adepţi în întreaga lume. L. Ronald Hubbard (1911-1986), prolific autor de romane SF, a constituit secta în 1950 în SUA şi Marea Britanie. „Învăţătura este pseudoteologică, pseudoştiinţificÄ, se consideră că prin salvarea spiritului, toţi scientologii ar putea obţine libertatea şi nemurirea. Scopul este cucerirea cosmosului!. Finanţarea este asigurată din taxele de seminarii, vânzări de cărţi şi donaţii. Cele mai frecvente „practici” ale Bisericii Scientologice sunt controlarea vecinilor şi a firmelor, metodele de câştigare de noi adepţi fiind oferte de locuri de muncă, teste de personalitate...”Secta a reuşit să păcălească atât oameni simpli, cât şi celebrităţi, ceea ce este inadmisibil”, notează analiştii.