Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri care pot da peste cap cazul doctorului Burnei. Ce se urmărește de fapt
Dezvăluiri care pot da peste cap cazul doctorului Burnei. Ce se urmărește de fapt

Dezvăluiri care pot da peste cap cazul doctorului Burnei. Ce se urmărește de fapt

Dezvăluiri șocante făcute de jurnalista Anca Andrei în cazul medicului Gheorghe Burnei, acuzat de autorități că a ”distrus” viața mai multor copii pe baza unor denunțuri. Redactora șef a publicației bugetul.ro spune că Emilia Iliescu, femeia care a pornit scandalul în cazul doctorului de la Marie Curie, îndeamnă rudele foștilor pacienți să facă denunț împotriva lui Gheoghe Burnei pentru a obține bani

Potrivit articolului publicat de Anca Andrei pe bugetul.ro, jurnalista a sunat-o pe cea care a pornit tot scandalul: Emilia Iliescu (mama Amirei, fetița operată de Gheorghe Burnei) și a pretins că ar fi interesată să depună plângere împotriva medicului Burnei.

Emilia i-a răspuns că se poate constitui parte civilă într-un proces de despăgubiri și că statul îi va da bani.

Medicii au văzut fișa ta. Au luat toate fișele și știu care sunteți ciumpăviți. Procurorii v-au scos dosarele. Și o să va sune pe toți. Procurorii or să va OBLIGE să depuneți declarații. De frica lui Burnei unii medici au vorbit și știu care sunteți ciumpăviți. Doctorii știau dinainte, dar nu putea spune dinainte. Dosarele se scot și se verifică cu niște medici. Se uită în foaie și-și aduc aminte și zic uite sunt ciumpăviți”, i-a spus mama Amirei jurnalistei la telefon.

Totodată, mama Amirei a sunat-o insistent și pe Voicu Lelica, mama unui fost pacient operat de Burnei cu mulți ani în urmă, care acum este bine-sănătos. Ea i-a spus în mai multe rânduri poate să Lelica să depună plângere împotriva lui Burnei.

Jurnalista se întreabă astfel dacă nu cumva toată această scenă nu este concepută, de fapt, pentru bani.

Totodată, redactorul șef al EVZ, Simona Ionescu, compară gestul Emiliei Iliescu cu ce obișnuia să facă securitatea pe timpul comunismului.

”(Articolul Ancăi Andrei este) despre părinți contactați și îndemnați să-l reclame pe doctoral Burnei. Metoda asta a prins rădăcini pe timpul Securității și n-a murit nici azi. Să sperăm că procurorii, pe lângă denunțuri, vor mai aduce și probe concrete”, a comentat Simona Ionescu.