Alexandru Tiurbe, bătrânul lovit sâmbătă, la câțiva pași de Guvern, de un protestatar care participa la manifestația din Piața Victoriei, a povestit la "Sinteza zilei" cum s-a petrecut totul. Potrivit acestuia a fost lovit cu un "box", o armă albă alcătuită dintr-o piesă din material dur cu găuri pentru degete și cu o creastă zimțată cu care se atacă ținând pumnul strâns. Efectul loviturii cu așa ceva este devastator pentru victimă. 

Al doilea element important, este că agresorul l-a lovit din spate. Preț de câteva secunde, batrânul în vârstă de 71 de ani și-a pierdut cunoștința."M-am oprit în fața unor jandarmi, i-am salutat, le-am spus Sărbători fericite și mi-am continuat drumul. Nu am avut o discuție – i-am intrebat de ce tolerează asemenea manifestări aiurea, nejustificate", a povestit Tiurbe.

"Da, i-am spus unele foarte "decoltate", urâte. Și, în momentul în care a tot insistat, am luat rucsacul așa, dar nu l-am lovit – să-i dau peste aparat, peste telefon (…) I-am dat așa și mi-am continuat drumul. Tot a continuat după mine și a venit din spate – nu imi mai dau seama cum – și m-a lovit cu un box, deci o lovitură mai puternică", a povestit Alexandru Tiurbe la Antena 3.

DEZVĂLUIRI/BĂTAIA din Piața Victoriei 

Tot la Antena 3 s-a prezentat un interviu cu Sandu Matei, protestatarul care l-a bătut pe un bătrân de 71 de ani în fața Guvernului. Iată versiunea acestuia: "Eu filmam atunci, eram pe live. Există live-ul (…). L-am întrebat foatre frumos pe acel om în vârstă ce părere are despre ce se întâmplă în Piața Victoriei, oamenii fiind acolo cu steaguri. Și răspunsul său a fost.. nu știu dacă pot să spun pe post. M-a înjurat și pe mine, de fapt pe ei și apoi și pe mine. Am continuat cu live-ul după el. M-a scuipat, m-a înjurat – este totul pe live, pe filmare. Nu vreau să mă victimizez, dar la un moment dat spun iată dragii mei cum răspunde un membru PSD sau un pesedist. Și-atunci el și-a scos ghiozdanul, a vrut să-mi dea cu el în cap și m-a lovit un pic pe umăr, simțind ca o piatră înăuntru. El era oricum mare, dar ghiozdanul a fost foarte greu. După aceea mi-a sărit telefonul din mână. În momentul acela am avut reacția de autoapărare și am lovit. Recunosc, îmi pare rău. L-am lovit – o singură dată. A fost o reacție bărbătească, de la bărbat la bărbat", a spus Sandu Matei.

DEZVĂLUIRI/BĂTAIA din Piața Victoriei 

Un alt martor, Radu Prepeliță a publicat o înregistrare pe gsp.ro potrivit căreia se vede clar cum bătrânul este căzut la pământ, cu sânge pe față.

”Omul era groggy, nu știa ce se întâmplă cu el. A spus că n-are nevoie de salvare, că vrea doar sacul, așa zicea. Apăruseră acolo deja mai mulți protestatari, care strigau la jandarmi să-l elibereze pe al lor. Și îl făceau comunist și pesedist pe bătrânul care era amețit în continuare”, relatează Prepeliță, preluat de gsp.ro

”Eu le-am zis manifestanților că eu și Roxana avem aceleași idei cu ei, dar că e grav ce s-a întâmplat și că o să fie urmări! În tensiunea aceea le-am zis că a fost împins și a căzut, dar sunt sigur că am văzut un pumn extrem de puternic, un pumn care l-a lăsat lat”, mai spune brașoveanul.

Te-ar putea interesa și: