Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluirea lui Severin. Întâlnire de taină la Cotroceni cu Băsescu. Ce ziceau serviciile?
Dezvăluirea lui Severin. Întâlnire de taină la Cotroceni cu Băsescu. Ce ziceau serviciile?

Dezvăluirea lui Severin. Întâlnire de taină la Cotroceni cu Băsescu. Ce ziceau serviciile?

Fostul europarlamentar Adrian Severin povestește că în 2011 a fost chemat la Cotroceni de către președintele Traian Băsescu care i-a comunicat că investigaţiile servicilor române dovedeau că este nevinovat.

Reamintim că, în 2011, politicianul român și alți trei colegi europarlamentari au căzut în plasa jurnaliștilor de la „The Sunday Times”, care i-au înregistrat în timp ce promiteau anumite amendamente la legislația europeană în schimbul unor sume de bani.

"Eu pot să spun atât că lucru cert că în momentul când scandalul a izbucnit domnul Băsescu mi-a comunicat să ne vedem, ne-am văzut la Cotroceni şi mi-a spus că din investigaţiile servicilor noastre rezultă că sunt nevinovat şi că foarte bine am procedat că nu am demisionat şi că mă lupt pentru aflarea adevărului. 

Când am plecat i-am zis că sunt singur, dar eu mereu îmi dau seama. Ceea ce își dădea el seama era că și el era singur. Atunci când nu a mai fost util, sistemul a început să îi facă probleme. Vă spun sincer, îmi pare rău pentru rudele lui, fratele lui și faptul că încă se află după gratii. Sunt foarte mulți deținuți care critică aceste comisii. Legea trebuie schimbată legea eliberării condiționată. 

Domnul Băsescu mi-a confirmat recent că discuţia a avut loc, nu i-a povestit conţinutul, a povestit în contextul în care l-am invitat că martor în proces, în apel. Nu a refuzat dar judecătorii nu au administrat nicio proba  nu e acceptat pe nicăieri, s-a cerut la Bica, la Udrea în diverse cauze.  Poate pentru că ce spune probabil deranjează foarte tare, dacă tot felul de denunţători care aud ascultând pe la uşi, sunt aici mulţi condamnaţi pe denunţuri, unele din cele mai fantastice, dacă ăştia sunt crezuţi de ce nu ar fi şi Preşedintele României, eu nu sunt un tip ranchiunos, nu urăsc pe nimeni", a spus Adrian Severin la RTV. 

Despre sistem…

Adrian Severin spune că pentru el închisoare este un loc în care poate învăța multe, dar acest lucru nu este valabil pentru toți deținuți de acolo, mulți dintre ei fiind săraci și bolnavi. "Aici sunt mulți oameni care sunt condamnați pe denunțuri. Acest sistem a ajuns la caracterului teribil de acum cu ajutorul președintelui Băsescu. Cred că nu și-a dat seama și acum regretă că a făcut asta. 

Suntem o societate a fricii și sentimentului de ură, iar la închisoare aceste greșeli se văd cel mai bine. Această direcție distruge țara. Acum câteva zile am auzit o discuție între un deținut și un polițist. Se pare că bărbatul fusese martor la infracțiune, dar nu își mai amintea nimic pentru că suferea de schizofrenie. Aici nu au ce căuta astfel de oameni. Am devenit o societate crudă chiar dacă nu avem pedeapsa cu moartea pentru că am uitat de omenie.

Eu sunt gata să renunț la grațiere să îi lase pe amărâți să plece acasă. Sunt aici oameni care sunt morți pe dinăuntru. O să vedeți voi când o să iasă Voiculescu, o sa fie schimbat. Aceasta este o morgă a sufletelor. Angajații de aici pleacă acasă încărcați cu tot ce văd aici.  Aș propune ca doamna Turcan să facă o vizită în penitenciare să vadă cum se trăiește. Și care este atmosfera în fiecare noapte. Grațierea în sine este necesară, dar nu despre asta e vorba ci despre viețile unor oameni nenorociți de sistem", a mai spun Adrian Severin.