Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluire senzațională. Alina Gorghiu și Mihai Gâdea au fost împreună cu Marian Munteanu în vizita din America. De atunci, strategii din umbră au plănuit lansarea acestuia în politică
Dezvăluire senzațională. Alina Gorghiu și Mihai Gâdea au fost împreună cu Marian Munteanu în vizita din America. De atunci, strategii din umbră au plănuit lansarea acestuia în politică

Dezvăluire senzațională. Alina Gorghiu și Mihai Gâdea au fost împreună cu Marian Munteanu în vizita din America. De atunci, strategii din umbră au plănuit lansarea acestuia în politică

Multă lume își pune întrebarea cum de a ajuns Marian Munteanu să-l înlocuiască atat de rapid pe Ludovic Orban în cursa pentru Primăria Capitalei. În public, Alina Gorghiu arată cu degetul spre Teodor Atanasiu, iar acesta spre ea. Niciunul dintre ei, și nici altcineva din PNL, nu-și asumă pe față cine a fost cu ideea.

Totul a pornit de la Cozmin Gușă și Rareș Bogdan care au început să-l promoveze intens pe Marian Munteanu în emisiuni televizate. Strategii din umbră ai PNL au fost atenți la oamenii noi, provenind din societatea civilă sau din mediul de afaceri, și au început să lucreze. Apoi contactele au început să fie directe.

Alina Gorghiu a făcut, ieri, o mărturisire care a scăpat în văzduh ca un porumbel: ”Am fost mai mulţi din conducere care am avut ideea cu Marian Munteanu. Toată lumea a agreat că este o candidatută extraordinară. Pe lângă partea de simbolistică, este şi un om ancorat în realitate. Dânsul a discutat cu noi în mai multe momente, inclusiv cu Ludovic Orban, pe nevoia susţinerii unor proiecte a platformei civice. Am discutat cu Marian Munteanu chiar în minunata vizită în SUA. Am avut mai multe discuţii. Nu despre candidatură, pentru că atunci nu era cazul”.

”Cazul” însă a venit spre sfârșitul lunii martie, când deja se vehicula, pe surse, că Orban s-ar putea să aibă probleme cu DNA. Candidatura lui Marian Munteanu s-a discutat de către strategi, într-un cerc restrâns, apoi liderii PNL s-au dus cu propunerea la Dudu Ionescu și președintele Iohannis.

În această seară, Marian Munteanu este așteptat de Mihai Gâdea la Antena3.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.