Editura Evenimentul si Capital

Dezinformare GROSOLANĂ: „Coaliția pentru Familie” NU dorește „TAXA pe CELIBAT”

Autor: | | 1 Comentarii | 2221 Vizualizari

După ce Camera Deputaților a aprobat la începutul lunii mai organizarea referendumului pentru modificarea Constituției, dezinformările și atacurile la adresa inițiativei pentru care au semnat peste 3 milioane de români se țin lanț.

Ultima dezinformare aparține Hotnews, care a publicat un articol cu titlul: „Soluții la problemele familiilor românești”, propuse de organizația Coaliția pentru Familie: Taxa pe celibat / Recunoașterea și remunerarea „meseriei de mamă” / Descurajarea și restricționarea avorturilor.

Informația este falsă: în realitate, așa cum precizează un drept la replică al Coaliției pentru Familie, așa-zisele „Soluții” citate de Hotnews au fost extrase dintr-un document în care au fost strânse opinii de la circa o sută de familii, în urma unei consultări organizate în toamna anului 2015.

Dintre acestea, Coaliția a reținut doar O PARTE, asumându-le în cadrul programului „Măsuri pentru politici publice privind familia – 50 de propuneri, lansat în martie 2016.

Prezentâm mai jos integral Dreptul la Replică al Coaliției pentru Familie:

Hotnews a publicat azi, sub titlul „Soluții la problemele familiilor românești, propuse de organizația Coaliția pentru Familie extrase dintr-un document conținând opinii colectate de la circa 100 de familii în cursul unei consultări care a avut loc în toamna anului 2015. Consultarea și-a propus identificarea problemelor acute cu care se confruntă familia românească, în vederea formulării unui set de politici publice.

Ulterior consultării, Coaliția pentru Familie și-a asumat public O PARTE dintre măsurile propuse, prin programul intitulat „Măsuri pentru politici publice privind familia – 50 de propuneri”, lansat în luna martie 2016 și disponibil, în prim plan, pe website-ul www.coalitiapentrufamilie.ro.

HotNews ocolește cu grijă documentul oficial, asumat de Coaliția pentru Familie, în schimb îl prezintă ca fiind „solutii propuse de organizatia Coalitia Pentru Familie” pe cel care sintetizează răspunsurile oferite de familiile consultate, deși nu doar că între cele două există diferențe evidente, dar ele sunt radical diferite prin scopul lor.

Printre propunerile care NU se regăsesc în programul de politici publice, dar pe care HotNews le prezintă ca fiind asumate de Coaliția pentru Familie:

 • interdicția persoanelor singure de a adopta
 • interzicerea divorțului administrativ (la notar)
 • descurajarea/ restrictionarea avorturilor.
 • interzicerea cercetarii pe embrionul uman.

Câteva exemple:

 • În materie de divorț, măsura propusă de Coaliția pentru Familie sună astfel:
  • „Încurajarea consilierii/medierii de familie în vederea îmbunătățirii relațiilor de cuplu și a prevenirii divorțurilor.
  • Obligativitatea, în cazul soților cu copii minori aflați în întreținere care intenționează să divorțeze, a unui plan de consiliere/mediere familială și a unui plan de finanțare a educației minorilor asumat si semnat de ambii părinți.”

  În timp ce Hotnews o prezintă, în mod mincinos, astfel:

  • „Descurajarea divortului prin a) anularea posibilitatii „divortului la notar”, b) timp de razgandire, c) taxe mai mari.”

  Pagina 1 din 2  Stirile zilei

  Alte articole din categoria: Politica

  Alte articole din categorie

  capital.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  fanatik.ro
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  playtech.ro
  unica.ro
  dcnews.ro
  stiridiaspora.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE ŞI