Dezinfectantul, periculos pentru copii?! Un medic toxicolog dă alarma

Dezinfectantul, periculos pentru copii?! Un medic toxicolog dă alarma

Doctorul Radu Ţincu, medic toxicology a afirmat, miercuri, că dezinfectantul poate produce la copii intoxicaţie alcoolică.

Soluțiile dezinfectante nu erau solicitate de populație așa de mult cum au început să fie, începând din luna februarie, de când a fost declarată pandemia de coronavirus.

Cu toate că medicii spun că cea mai bună dezinfectare a mâinilor este spălatul cu apă și șăpun, totuși, dezinfectantul și-a făcut loc în fiecare casă.

Medicul Radu Țincu spune că pentru copii, dezinfectantul poate fi nociv pentru copii dacă este folosit în exces.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, dezinfectantul lăsat la îndemâna copiilor poate deveni chiar periculos.

Acesta recomandă părinţilor să explice copiilor că nu trebuie să folosească dezinfectantul în exces.

„Ghiozdan, cărţi, caiete, distanţare , mască şi dezinfectant. Pentru copilul tău, acesta va fi noul univers din toamnă. Ai grijă, însă. Copiii sunt imprevizibili, iar joaca cu dezinfectantul poate fi periculoasă. Uite de ce e bine să-i explici că nu trebuie să folosească dezinfectantul în exces şi de ce nu trebuie să-l întindă pe suprafeţe mari ale pielii" , susţine acesta.

Medicul de ATI Toxicologie de la Spitalul Floreasca susţine că utilizarea în exces poate să ducă la apariţia unor leziuni cutanate, în special la copii cu piele alergică sau atopii.

„Utilizarea în exces poate să ducă la apariţia unor leziuni cutanate, în special la copiii cu piele alergică sau atopii, acest lucru poate să ducă la apariţia unor alergii cutanate, iar dacă folosim subtstanţele pe o suprafaţă extinsă a corpului acest alcool se poate absorbi transdermic şi poate să determine la copii, în funcţie de vârstă, greutate, chiar intoxicaţie alcoolică cu aceste substanţe dezinfectante", spune Dr. Radu Ţincu, medic de ATI Toxicologie la Spitalul Floreasca.

De asemenea, şi Radu Ciornei, doctor în imunologie, microbiologie şi genetică moleculară, afirmă: „Elevi pot folosi un litru din această substanţă într-o oră. Eu chiar am avut această reacţie, mi s-a făcut rău când am mirosit alcoolul acela metilic, izopropilic. Grijă mare la ingerare, este vorba despre copii", potrivit romaniatv.net