DEZBATERE EVZ. Foşti directori ai TVR: Nu se justifica o asemenea decizie. Cum comentaţi închiderea TVR Info şi TVR Cultural?

DEZBATERE EVZ. Foşti directori ai TVR: Nu se justifica o asemenea decizie. Cum comentaţi închiderea TVR Info şi TVR Cultural?

Scandalul din TVR a atins cote apoteotice după ce, ieri, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a adoptat soluţiile de rederesare economică a televiziunii publice.

Potrivit deciziei de ieri, posturile TVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta activitatea, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de posturile TVR 2 şi TVR 3. Contactaţi de reporterii EVZ, mai mulţi foşti directori ai televiziunii publice au declarat că închiderea celor două posturi nu va avea nici pe departe efectele scontate, ba mai mult au atras atenţia şi asupra faptului că restructurările ce urmează a avea loc ar putea fi făcute pe criterii nu tocmai profesionale.

  • Tudor Giurgiu: "Nu cred că TVR Cultural avea pierderi exagerate. Din ceea ce îmi amintesc, costurile erau reduse, cheltuielile cu licenţele şi spaţiile erau destul de mici şi nu cred că se justifica o astfel de decizie".
  • Alexandru Lăzescu: "Consumul de resurse din TVR nu se schimbă semnificativ fără TVR Info şi TVR Cultural. Vor trebui să găsească alte formule. În televiziunea publică, 55% din cheltuieli sunt făcute cu plata salariilor, acolo vor trebui făcute reduceri. Nu ştiu însă dacă restructurările vor fi făcute în funcţie de competenţele salariaţilor".
  • Valentin Nicolau: "E un moment funebru pentru Televiziunea Română, iar decizia este expresia unei incompetenţe şi o dovadă a intervenţiei politicului în TVR".

Datorii de 133 milioane de euro Deoarece actuala structură a TVR a creat "confuzie şi o repartizare nejudicioasă a oamenilor pe emisiuni ducând la o ineficienţă şi din punct de vedere creator, cât şi din punct de vedere al necesarului de producţie", vechea structură cu 7 direcţii şi 25 de departamente a fost transformată într-una cu 5 direcţii şi 10 departamente cu serviciile şi birourile aferente. Tot în raportul de ieri, se arată că toate măsurile ce urmează a fi implementate vor face ca datoria existentă a TVR, de 133 milioane de euro, să poată fi achitată într-o perioadă de 7,5 ani, fără ca pe parcursul acestei perioade instituţia să aibă alte creanţe. Consideraţi că prin aceste măsuri situaţia datoriilor SRTv va fi într-adevăr rezolvată sau reprezintă doar o încercare de destabilizare a postului public de televiziune? CITIŢI ŞI:

  • Tudor Giurgiu, despre situaţia din TVR: "Desfiinţarea TVR Cultural e o eroare"
  • Cum a fost păcălit Valentin Nicolau ca să poată fi votată DESFIINŢAREA TVR Info şi TVR Cultural
  • Alexandru Lăzescu, fost director TVR: "Consumul de resurse nu se schimbă semnificativ fără TVR Info şi TVR Cultural"
  • De ce se schimbă directorii TVR
  • UPDATE. Schimbari la TVR. Consiliul de Administraţie a înlocuit membrii Comitetului Director
  • CULISE. Televiziunea Română a făcut jocul Antenelor
  • Sorin Rada: "În TVR vorbim de salarii de 80, 90 şi 120 de milioane de lei vechi"

Ne puteți urmări și pe Google News