Evenimentul ZileiEconomieDezastru la Autostrada Sebeș – Turda! O familie a învins la tribunal…

Dezastru la Autostrada Sebeș – Turda! O familie a învins la tribunal…

Dezastru la Autostrada Sebeș – Turda! O familie a învins la tribunal…
Lucrările la Autostrada Sebeș – Turda au fost sistate ca urmare a unui demers în instanță făcut de o familie din Alba Iulia!

Familia Lăncrănjan, din cartierul Oarda de Sus al orașului Alba Iulia, are proprietatea la doar câţiva metri de locul prin care trece Autostrada Sebeș – Turda. Fiindcă zgomotul utilajelor este insuportabil, oamenii au reclamat la autorități acest aspect, însă nu au fost băgați în seamă, informează Antena 1. Prin urmare, s-au adresat instanței, cerând suspendarea lucrărilor!

Iar răspunsul a venit luni, 11 noiembrie, de la Tribunalul Alba. Magistrații au admis cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanţi – CNAIR şi firmele care construiesc lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda sunt obligate să suspende lucrările şi, în regim de urgență, să monteze panouri fonoabsorbante. Totodată, dacă este nevoie, se vor lua și alte măsuri necesare pentru o cât mai bună izolare fonică a imobilului!

Culmea respectului față de lege: familia Lăncrănjan susține că, decizia are o decizie definitivă, provizorie şi executorie, lucrările nu au încetat, iar marți dimineață utilajele au pornit pe șantierul din vecinătatea casei!

În minuta deciziei date de Tribunalul Alba se menționează următoarele:

„Admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanţii Lăncrănjan George Mircea şi Lăncrănjan Floare în contradictoriu cu pârâtele: – Impresa Pizzarotti&C SpA Italia, CNAIR – Compania Naţională a Infrasructurii Rutiere S.A. şi S.C. Pomponio Construcţii S.R.L. si, în consecinţă, obligă pârâtele să monteze în regim de urgenţă panouri fonoabsorbante şi să îndeplinească măsurile pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanţilor, situat în Alba Iulia, Oarda de Sus, str. Victoriei nr. 24, cu omologarea acestora conform normativelor în vigoare. Dispune încetarea temporară a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 1, în zona imobilului proprietatea reclamanţilor, până la montarea de către pârâte a panourilor fonoabsorbante şi îndeplinirea măsurilor pentru izolarea fonică a imobilului. Definitivă, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen”.


Accesează: